Ziarul electronic al arădenilor

Mamă şi copil din Insulele Comore, depistaţi cu documentele altor persoane la PTF Nădlac II

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat doi cetățeni din Insulele Comore, mamă şi fiu, care au încercat să iasă ilegal din România, folosindu-se de documente de identitate belgiene care aparţineau altor persoane.

În data de 10.11.2018, în jurul orei 18.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, s-au prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind cu un autocar, două persoane – un adult şi un minor. Cu ocazia controlului de frontieră, femeia a prezentat, pentru ea şi pentru copil, cărţi de identitate cu însemnele autorităţilor din Belgia.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentele belgiene prezentate la control aparţin altor persoane, existând diferenţe de fizionomie între  persoanele prezente în punctul de frontieră şi cele din fotografiile aplicate în documente.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt mamă şi fiu, în vârstă de 31, respectiv 6 luni, cetățeni din Insulele Comore, aflaţi legal pe teritoriul României.

Femeia a declarat că a plătit pentru documentele belgiene suma de 4.000 euro şi a recurs la această metodă deoarece nu avea o viză Schengen care să-i permită continuarea călătoriei.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză şi au întocmit acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fals privind identitate, participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi participaţie improprie la fals privind identitate, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Poliția de Frontieră. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.