Ziarul electronic al arădenilor

Maiorul SRI acuzat de trafic de droguri, condamnat la închisoare cu suspendare

Maiorul SRI Arad Ciprian Sabin Mareş, acuzat de trafic de droguri, a fost condamnat, luni, de Tribunalul Arad, la doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare, în timp ce interlopul Eduard Pălincaş, judecat în acelaşi dosar, va executa doi ani de detenţie.

În cazul ambilor inculpaţi, instanţa a dispus confiscarea mai multor cantităţi de droguri pentru a fi distruse, dar şi a unor sume de bani.

Conform deciziei Tribunalului Arad, maiorul SRI Ciprian Sabin Mareş este condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare pentru trafic ilicit de droguri de risc şi mare risc, fără drept, în formă continuată.

Instanţa a decis suspendarea executării pedepsei, dispunând un termen de supraveghere de trei ani.

Judecătorii au mai decis interzicerea unor drepturi pe o durată de doi ani, calculată de la rămânerea definitivă a hotărârii.

De asemenea, Mareş a fost achitat pentru acuzaţia de “efectuare fără drept de operaţiuni (deţinere) cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, pretinzând sau disimulând că acestea sunt autorizate potrivit legii sau a căror comercializare este permisă de lege”.

Pe durata termenului de încercare, inculpatul trebuie să respecte măsurile de supraveghere şi să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii la Consiliul Local Arad, pe o perioadă de 90 de zile.

“Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului, dacă nu este arestat în altă cauză”, a mai cerut Tribunalul.

Judecătorii au dispus confiscarea în vederea distrugerii a mai multor cantităţi de cannabis, cocaină şi alte droguri, dar şi a unor sume de bani, în total 1.200 de euro şi aproximativ 10.000 de lei, fiind menţinut şi sechestrul asupra unor conturi bancare.

În cazul celui de-al doilea inculpat judecat, interlopul Eduard Pălincaş, instanţa a respins cererea de schimbare a încadrării juridice din infracţiunea de “trafic ilicit de droguri de risc, fără drept, în formă continuată”, în infracţiunea de “trafic ilicit de droguri de risc”.

“Condamnă pe inculpatul Pălincaş Eduard la pedeapsa de doi ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic ilicit de droguri de risc, fără drept, în formă continuată”, arată soluţia instanţei, care i-a mai interzis interlopului exercitarea unor drepturi pe o durată de 2 ani, după executarea pedepsei închisorii.

Şi în cazul lui Pălincaş s-a dispus confiscarea mai multor cantităţi de droguri şi a sumei de 6.000 de lei.

Ambii inculpaţi vor trebui să plătească statului câte 5.500 de lei cu titlul de cheltuieli judiciare.

Sentinţa este cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Maiorul SRI Ciprian Sabin Mareş, care era chiar şeful Departamentului Antidrog din Serviciul Judeţean de Informaţii Arad, şi complicele său Eduard Pălincaş au fost arestaţi preventiv în 18 august.

sursa: News.ro

CITITI SI: Ofițer din SRI Arad, arestat pentru trafic de droguri

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.