Ziarul electronic al arădenilor

Mai puțini consilieri locali și județeni, din 2016

alegeriNumărul consilierilor locali în câteva comune din județul Arad va fi mai mic în mandatul 2016-2020, față de anii anteriori, ca urmare a scăderii numărului de locuitori, o situație similară fiind și în Consiliul Județean, unde va fi redus numărul aleșilor.

Prefectura Arad a anunțat că, începând cu data de 22 martie 2016, s-a intrat în perioada electorală de organizare și desfășurare a alegerilor locale din data de 5 iunie.

Conform atribuțiilor ce-i revin în baza actelor normative care reglementează procedurile de organizare și desfășurare a alegerilor, prefectul județului Arad, Cosmin Pribac, a emis trei ordine, care pot fi consultate pe site-ul instituției (www.prefecturaarad.ro, la secțiunea „Alegerile locale 2016”).

Conform Prefecturii Arad, stabilirea numărului consilierilor s-a făcut conform prevederilor legale în vigoare și în baza situației privind populația stabilă pe fiecare unitate administrativ-teritorială din județ, de la 1 ianuarie 2016.

Aceste date au fost communicate de Institutul Național de Statistică prin Direcția Județeană de Statistică a Județului Arad.

Astfel, față de mandatul 2012-2016, se vor produce modificări, ca urmare a fluctuației numărului populației stabile, respectiv încadrării în categorii diferite conform Legii 215/2001, în Consiliul Județean Arad unde vor fi 31 de consilieri, față de 33 în prezent.

Totodată, în comunele Hălmagiu, Săvîrșin și Seleuș vor fi 11 consilieri, față de 13 (populație sub 3.000 de locuitori), iar în comuna Dieci vor fi 9 consilieri, față de 11 (populație sub 1.500 de locuitori).

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.