Ziarul electronic al arădenilor

Magazin de obiecte bisericești, sfințit la Arad în prezența Mitropolitului Banatului

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, în Arad s-a amenajat un magazin/depozit în care se vor găsi obiecte bisericești, cărți cu conținut religios și alte obiecte de colportaj, pentru aprovizionarea parohiilor și a magazinelor bisericești.

Joi, 31 mai 2018, magazinul a fost sfințit în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului și a Înaltpreasfințitului Părinte Timotei,

Slujba de sfințire a fost săvârșită de către Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, alături de care au fost Părintele Octavian Blaj, consilier economic, Părintele Flavius Petcuț, protopop al Aradului și Arhid. Tiberiu Ardelean, inspector eparhial. Magazinul a fost pus sub ocrotirea Sfântului Ierarh Sava Brancovici, Mitropolitul Transilvaniei.

Părintele Mitropolit Ioan i-a felicitat pe ierarhii arădeni pentru această realizare și a spus că înainte de toate, acest magazin, va avea un caracter misionar, deoarece, din el se vor achiziționa obiecte de cult și icoane pentru toate bisericile și chiar pentru unele case de creștini din parohiile arădene.

Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, i-a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit pentru toată aprecierea și i-a oferit, în semn de aleasă prețuire, o frumoasă icoană cu Maica Domnului.

Responsabil cu acest depozit este Părintele Arhid. Gheorghe Lehaci.

La eveniment au participat ostenitori de la Centrul eparhial şi conducătorii celor două instituții teologice arădene.

Preoţii vor putea achiziționa din noul depozit obiecte de cult, cărţi religioase, icoane, candele, cruci etc. la preț en gros.

Spaţiul pentru acest depozit, ce se află pe str. Eminescu, în apropierea sediului Protopopiatului Arad a fost supus în acest an unor ample lucrări de modernizare, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei.

Protos. Iustin Popovici

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.