Ziarul electronic al arădenilor

Magazin chinezesc din Arad, închis de ANAF

Un magazin chinezesc din municipiul Arad a fost închis de inspectorii ANAF, deoarece cumpărătorilor nu le-au fost eliberate bonuri fiscale.

În timpul unor controale, inspectorii ANAF au observat că nu sunt emise bonuri fiscale cumpărătorilor, astfel că au decis să suspende activitatea unității.

Magazinul chinezesc aflat în vizorul ANAF se află pe Calea Aurel Vlaicu, în zona Fortuna.

De câteva zile, pe ușa magazinului a fost afișat mesajul: „Activitate suspendată de Antifraudă – ANAF pentru neemiterea bonurilor fiscal“.

De la 1 martie 2015 a intrat în vigoare procedura de sigilare a punctului de lucru al comerciantului dacă activitatea sa este suspendată de Fisc.

Pentru încălcarea obligațiilor menționate, inspectorii pot aplica amenzi cuprinse între 10.000 de lei și 15.000 de lei, însă dacă la punctele de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor există sume deținute fără a putea fi justificate prin datele înscrise în documentele emise cu aparate de marcat electronice fiscale, în registrul special sau prin chitanțe, banii se confiscă, caz în care amenzile se situează între 2.000 lei și 4.000 lei.

La data suspendării, unitatea este sigilată de echipa de control și se afișează la loc vizibil un anunț cu textul „Activitate suspendată de Antifraudă – ANAF pentru neemiterea bonurilor fiscal“, iar pe durata măsurii, respectiva locație rămâne sigilată.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.