Ziarul electronic al arădenilor

Maestrul internațional Adrian Petrișor a câștigat din nou Cupa Vados

Peste 200 de jucători au luat cu asalt sălile centrului expozițional Expo Arad pentru a participa la cea de-a XIII-a ediție a openului internațional de șah rapid Cupa Vados.

Pe lângă turneul principal, au mai avut loc turnee pentru copiii sub 12 ani și pentru copiii începători sub 8 ani.

Maestrul internațional Adrian Petrișor (Vados Arad) și-a apărat cu succes titlul de anul trecut și a dominat categoric competiția, câștigând detașat turneul cu 8,5 puncte din 9 partide.

Podiumul a fost completat de Paul Paraschiv (Timișoara) cu 7,5 puncte și de maestrul internațional arădean Ervin Mozes cu 6,5 puncte. De remarcat că pe locurile 4 și 5, la egalitate de puncte cu locul 3 dar cu coeficienți de departajare inferiori, s-au clasat doi foarte tineri jucători arădeni – Iulian Anghel (12 ani, CSS1 Timișoara, ex-Vados) și Filip Magold (10 ani, Vados),  performanță remarcabilă într-un consurs de seniori.

Am mai remarcat și alte două evoluții foarte bune ale juniorilor arădeni, Alex Balaban și Victor Magold (ambii de la Vados) terminând în primii 10 cu câte 6 puncte!

Au fost acordate numeroase premii pe categorii de vârstă, pe categorii Elo dar și pentru cei mai buni jucători arădeni.

În turneul copiilor, deschis jucătorilor începători, nelegitimați sau legitimați cu Elo/CIV sub 1050, au fost premiați cei mai buni băieți și cele mai bune fete la fiecare din categoriile 8,10 și 12 ani.

S-au remarcat Palote Ana Maria (Vados), 8 ani câștigătoare in clasamentul general cu maximum de puncte (7), Maya Negru (Vados, fete 10 ani), Cătălin Maroșan (Șahistul Pecica, băieți 12 ani), Carmen Șufan (Sinandrei, fete 12 ani), David Tod și Vlad Giurgiu (Vados, băieți 8 ani), Tomas Harazin (Victoria Nădlac, băieți 10 ani)

La turneul C, rezervat micilor șahiști sub 8 ani care au făcut primii pași în șah în acest an, merită felicitați toți participanții, marea lor majoritate fiind la prima competiție șahistă.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Șah Club Vados. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.