Ziarul electronic al arădenilor

Lupaș: „Primarul Falcă fuge de problema reală la stadion: 6 ani fără arenă, nu 6 luni de întârzieri“

Consilierul local independent și fost președinte al UTA, Marin Lupaş, critică declaraţiile la adresa arădenilor și stadionului Neuman, aflate la marginea normalului pe care primarul Gheorghe Falcă le-a făcut în cadrul unei emisiuni televizate.

„În primul rând, domnul Falcă trebuie să ştie că problema nu sunt cele 6 luni cerute acum în plus de constructor, ci cei 6 ani pe care riscă să-i atingă Aradul fără stadionul Francisc Neuman funcţional”, atrage atenția consilierul într-un comunicat de presă.

După ce suporterii UTA, alături de arădeni săturați de incapacitatea administrației locale de a funcționa în parametri normali, de la salubrizare la serviciu de termoficare și nu numai, s-au mobilizat într-o acțiune creativă de protest, primarul municipiului i-a comparat pe aceștia cu leproși, demonstrând că nu a învățat deloc să dialogheze în cei aproape 14 ani de când a ocupat această funcție publică.

„Eu îi felicit pe suporteri că au fost înțelegători atâta vreme. La cât de incorect și arogant s-a purtat Falcă cu arădenii iubitori de sport și nu numai, ar fi trebuit să își prezinte demisia de onoare de zeci de ori. Dar de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere. Și cu toate că acțiunea de protest a fost exemplară și pașnică, primarul a găsit tupeul să îi jignească și să manipuleze solicitările lor legitime”, spune Lupaș.

„Degeaba se face acest primar că nu înţelege, suporterii sunt nemulţumiţi din cauza multelor tărăgănări care au dus situaţia bazelor sportive din Arad în cel mai prost stadiu din istorie, cu UTA nevoită să joace un an şi jumătate în afara oraşului! Dar cum să înţeleagă asta cineva care a distrus sistematic bazele sportive iar mai nou prin declaraţiile lui a stârnit numai reacţii dezaprobatoare sau de ilaritate.

Din păcate, riscăm ca instituția primarului să nu mai poată fi luat în serios, nu doar prin tribunale din cauza contractului neonorat la terenul din Subcetate, ci și în opinia publică deoarece tot ce spune nu se potrivește cu realitatea”, subliniază consilierul.

Lupaș continuă și demontează minciunile și elucubrațiile primarului.

„Realitatea, nu ceea ce spune primarul sau scriu instrumentele sale de partid, este următoarea: proiectele de mare anvergură cu care se laudă în fiecare pamflet electoral sunt lucruri normale și – foarte important – chestiuni pe care arădenii nu le-au cerut:

Pasarela către un ștrand împânzit de garduri și prețuri ridicate a fost un moft al primarului;

Reabilitarea cinematografelor era o responsabilitate legală a Primăriilor, nu un gest de binefăcător cultural;

Pietonala Mețianu a fost folosită drept pușculiță pentru companiile prietene cu primarul cu mobilier cumpărat la suprapreț – caz dezbătut pe larg în presa națională, iar acum locuitorii și comercianții deplâng proasta lucrare la fiecare ploaie;

Amenajarea din jurul Lacului de la Podgoria a fost, la fel, prilej pentru a risipi bani pe marmură și coșuri de gunoi extrem de scumpe, în timp ce lacul – cel mai important element și solicitare a arădenilor – este lăsat periodic în mizerie;

Nu în cele din urmă, stadionul Francisc Neuman a pornit de la o simplă extindere a peluzelor, nepunându-se în vedere demolarea lui la început.

„Atunci toți suporterii am susținut o variantă de stadion nou undeva în marginea orașului, pentru a nu încurca traficul și cum am văzut mai târziu a nu fi constrânși tehnic de amplasamentul actual al străzilor și împrejurimilor. Primarul Falcă a fost parșiv și de la extindere i-a pus pe toți în fața faptului împlinit: demolarea tribunelor și a gazonului pentru a face față unei noi construcții!

Acum, să vină și să spună că el vrea să intre în istoria orașului drept primarul care a construit stadionul?! Așa ceva numai un om care dezinformează constant, zi de zi, poate să gândească”, concluzionează Marin Lupaș.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de consilierul local independent Marin Lupaș. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.