Ziarul electronic al arădenilor

Lupaș: „Angajaţii din Primăria Arad sunt nemulțumiți de nivelul mic al salariilor“

Odată cu debutul dezbaterii publice despre bugetul Aradului, consilierul municipal Marin Lupaș argumentează că prioritar pentru o administrație publică modernă și europeană ar trebui să fie oamenii, incluzând aici și salariații Primăriei Arad.

„Chiar dacă dimensiunea bugetului diferă față de alți ani, fie din cauză că anumite cheltuieli au fost scoase de la Primării, fie că Municipalitatea nu a mai atras destule fonduri europene sau le-a pierdut pe cele pe care le accesase la un moment dat, un lucru trebuie să fie clar: prioritari sunt oamenii.

Și aici mă refer și la cei din Primărie, ai căror salarii sunt printre cele mai mici din țară. Mă contactează mulţi angajaţi din administrație care sunt nemulțumiți de nivelul mic al salariilor. Le înţeleg nemulţumirea! Dacă vrea să atragă specialişti în domenii cheie precum achiziţiile, construcţiile, fondurile europene, o Primărie modernă și europeană trebuie să concureze cu societăţile comerciale mari care oferă salarii bune.

Cu actuala politică salarială aceşti specialişti nu vor fi atraşi iar angajaţii actuali nu au motivaţia de a se perfecţiona. De multe ori ne plângem că nu avem servicii publice de calitate – păi pe salarii minime și condiții de stress continuu nu e de mirare! Sper că administrația PNL va lua în considerare acest lucru și în momentul votului Bugetului pe anul 2019”, declară Marin Lupaș.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de consilierul local municipal Marin Lupaș. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.