Ziarul electronic al arădenilor

Lunile amnistiei la Biblioteca Județeană din Arad

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” din Arad anunţă că, în perioada 1 august – 31 octombrie 2017, va avea loc acțiunea intitulată „Lunile Amnistiei la Bibliotecă”, astfel că, în această perioadă, penalităţile la cărţile care nu au fost restituite la timp vor fi anulate, însă doar dacă volumele împrumutate sunt restituite.

„Este pentru prima oară când biblioteca oferă un program de «amnistie», care are drept scop să întoarcă atât cărţile, cât şi alte materialele, înapoi pe rafturile bibliotecii, şi, de asemenea, să aducă la bibliotecă utilizatorii care au încetat să viziteze biblioteca datorită dezactivării cardurilor din pricina penalităţilor. Cu precizarea că este vorba despre anularea penalităţilor la cărţile nerestituite la timp, nu şi a altor taxe. «Amnistia» se referă numai la materialele restituite în perioada anunţat㻓, au informat reprezentanții Bibliotecii Județeană „Alexandru D. Xenopol” din Arad.

Documentele împrumutate de la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” pot fi restituite în perioada 1 august – 31 octombrie 2017, în Arad, la sediul instituției, pe str. Gheorghe Popa de Teiuș, nr. 2-4, la poartă, în cutia inscripționată cu textul „Cutia cărților restituite în Lunile Amnistiei la Bibliotecă” aflată în spațiul cabinei de la baza scărilor de acces la etajul I.

– Oferta este valabilă numai în perioada 1 august – 31 octombrie 2017.

– Amnistia se aplică tuturor penalităţilor (pentru depăşirea termenului de împrumut) la documentele restituite bibliotecii în perioada de la 1 august până la 31 octombrie 2017. Pentru a beneficia de amnistie utilizatorul trebuie să înapoieze materialele împrumutate de la bibliotecă.

– Vor fi anulate numai penalităţile pentru depăşirea termenului de împrumut. Amnistia nu se răsfrânge asupra documentelor pierdute.

– Penalităţile deja achitate nu constituie subiectul programului de amnistie.

– Utilizatorul este atenţionat că biblioteca va avea nevoie de cel puţin 48 de ore pentru a anula penalităţile de pe contul acestuia.

„Dacă găseşti acasă un document împrumutat de la bibliotecă, chiar deteriorat, întoarce-l la bibliotecă şi penalităţile vor fi anulate prin programul de «amnistie». Noi ne dorim cărţile, nu banii tăi”, se arată în mesajul celor de la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol”.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.