Ziarul electronic al arădenilor

Ludovic Orban: „28 iunie, data cea mai probabilă a alegerilor locale“

Prim-ministrul interimar, Ludovic Orban, a declarat marţi, în debutul şedinţei de Guvern, că 28 iunie este data cea mai probabilă a alegerilor locale.

Înaintea şedinţei Cabinetului, Orban a avut consultări cu reprezentanţii partidelor parlamentare, în vederea elaborării hotărârii de Guvern privind stabilirea datei alegerilor locale din anul 2020.

„Faţă de discuţiile noastre anterioare care dădeau cea mai probabilă dată data de 14 iunie, am luat în calcul mai multe argumente, legate de derularea campaniei după creşterea temperaturilor, astfel încât, în funcţie de prognozele de evoluţie a epidemiei, să avem un impact minim asupra campaniei. De asemenea, am ţinut cont şi de examenul de capacitate, de examenul de Bacalaureat, care ar urma să se finalizeze până în data de 28.

Şi data de 14 şi data de 21 ar fi pus probleme, pentru că ar fi redus foarte mult timpul de pregătire a examenului de capacitate şi a examenului de Bacalaureat. Aceste examene urmează să se finalizeze până în data de 28 iunie. Deci, practic, nu va exista o interferenţă între procesul electoral care se desfăşoară în cea mai mare parte în unităţi şcolare şi procesul de organizare a acestor examene extrem de importante“, a spus Orban.

El a reproşat PSD faptul că a lipsit de la consultările de la Palatul Victoria.

„Cred că în premieră în politica românească în ultimii 20 de ani, am invitat partidele parlamentare la o consultare privitoare la organizarea alegerilor locale, privitoare la data alegerilor locale şi privitor la alte reglementări aferente. După cum bine ştiţi, trebuie să emitem hotărârile de guvern în aplicarea Legii alegerilor locale, pentru organizarea alegerilor locale.

Din păcate, din nou, PSD a arătat că e un partid care nu înţelege democraţia nici atunci când i se oferă ocazia să beneficieze de un comportament democratic al unui partid de guvernământ. Nu a fost prezent. Cu celelalte formaţiuni politice, în urma analizei pe care am făcut-o, a rezultat ca cea mai probabilă dată data de 28 iunie“, a susţinut prim-ministrul interimar.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.