Ziarul electronic al arădenilor

Ludotecă la Secția Pediatrie de la Spitalul Județean

fotoÎn clădirea Secției Pediatrie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad va funcționa o ludotecă, care va fi pusă la dispoziția copiilor de vârstă școlară și preșcolară, care sunt internați.

În baza parteneriatului cu Biblioteca Judeţeană A.D. Xenopol, un bibliotecar și un pshihopedagog al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad vor asigura desfăşurarea mai multor activităţi recreativ-educative pentru copiii internaţi.

„Obiectivul major este să favorizeze stimularea complexă a jocului individual şi de grup, iar familiilor consultanţă psiho-pedagogică. Ludoteca este la dispoziţia copiilor de vârstă preşcolară şi şcolară. Vizitele în ludotecă se vor face şi ţinând cont de recomandările date de medic. Bazându-se pe ideea că jocul este o metodă de a descoperi şi dezvolta personalitatea copilului, ludoteca foloseşte jocul ca să atingă acest obiectiv, pentru a depăşi dificultăţile de comunicare şi relaţionare şi pentru a îmbunătăţi raportul dintre copil şi lumea care-l înconjoară“, a menționat conducerea DGASPC Arad.

Ludoteca este un loc de întâlnire destinată jocului şi, astfel, pentru aceşti copii şederea în spital va fi mai uşoară, spun specialiștii.

„Prezenţa psihopedagogului va ajuta nu doar copiii, ci şi pe părinţii acestora pe care îi va putea consilia pe perioada spitalizării. Spaţiul va fi renovat şi amenajat pentru a se crea un mediu plăcut copiilor, cu picturi cu personaje din desene animate pe pereţi. Se vor face dotări cu cărţi, jocuri interactive şi educative, echipamente multimedia“, au mai informat cei de la DGASPC Arad.

Lucrările de amenajare a ludotecii urmează să fie finalizate până la mijlocul lunii martie.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.