Ziarul electronic al arădenilor

Lucrări la reţelele de apă şi canalizare în municipiul Arad. Unde se deschid șantiere

De vineri, 15 noiembrie 2019, pe Bulevardul Revoluţiei, din intersecţia cu strada Mircea Stănescu spre Piaţa Podgoria, se deschide un nou front de lucru pentru lucrările desfăşurate în cadrul contractului de lucrări CL3 – Reabilitare reţea canalizare în Arad şi facilitate de tratare nămol cu var la staţia de Epurare Arad.

Lucrările la colectorul de canalizare vor continua până la sfârşitul lunii noiembrie, cu pornire din strada Crişan, în direcţiile străzilor Horia şi Piaţa Podgoria concomitent, intersectând strada Cloşca, strada Mircea Stănescu şi strada Andrei Mureşanu.

Aceste lucrări, care implică săpături la adâncime, de mare complexitate, executate în scopul introducerii colectorului principal şi a căminelor aferente, se desfăşoară pe banda de parcare cu afectarea unei benzi de circulaţie. Date fiind restricţiile parţiale, şoferii sunt sfătuiţi să opteze pentru rute alternative.

Reamintim că, în această perioadă, pentru lucrarea de canalizare din Municipiu, mai există deschis un front de lucru pe Calea Aurel Vlaicu, zona Lebăda – tronson cuprins între străzile Obedenaru şi Şcoalei.

În ceea ce priveşte lucrările contractului CL1 Reabilitare reţele apă în Municipiul Arad şi aducţiune în localitatea Fântânele, în prezent există deschise două fronturi de lucru: pe Calea Radnei şi Bulevardul Revoluţiei.

Lucrarea de pe Calea Radnei vizează o lungime de 1.200 m şi constă în săpături pentru introducerea unor conducte de fontă ductilă şi a căminelor de vane aferente, în scopul înlocuirii vechilor conducte din cadrul reţelei de apă a oraşului.

În ceea ce priveşte lucrarea la conducta de apă potabilă de pe Bulevardul Revoluţiei, s-a optat pentru o soluţie fără săpătură deschisă, fiind executate gropi de poziţie pe anumite secţiuni.

În prezent se intervine la căminele de vane existente aflate în parcarea mediană, fiind obstrucţionat accesul la un număr mic de locuri de parcare, în intersecţia Bulevardului Revoluţiei cu strada Horia, unde circulaţia rutieră este uşor afectată, în faţa Primăriei, lângă Obelisc, fără afectarea traficului în zonă şi între liniile de tramvai din scuarul (zona verde dintre liniile de tramvai) din dreptul străzii 1 Decembrie 1918, fără afectarea traficului din zonă. Se preconizează că aceste lucrări vor fi finalizate în luna decembrie, înainte de sărbătorile de iarnă.

Pe această cale, dorim să vă mulţumim pentru înţelegere şi să ne cerem scuze pentru disconfortul creat!

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Compania de Apă Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.