Ziarul electronic al arădenilor

Lucrări la carosabil și trotuare pe mai multe străzi din municipiul Arad

Primăria Municipiului Arad, prin firmele contractate, acţionează în acest moment pe mai multe de străzi din municipiu.

În aproape toate zonele aflate în lucru se reabilitează partea carosabilă,  trotuarele şi a căile de acces. Constructorii contractaţi de municipalitate pun în aplicare  programul de reparaţii locale pentru străzile care necesită intervenţii, în vederea asigurării circulaţiei în condiţii de siguranţă şi fluenţă a traficului.

Este şi cazul sensului giratoriu din Piaţa Spitalului unde sunt în derulare lucrări de  reabilitare a părţii carosabile şi a trotuarelor. Tot în această zonă se va interveni la niveul scuarurilor, astfel că la final, una dintre cele mai intens circulate intersecţii din municipiu va avea o cu totul altă înfăţişare.

Şi Calea Victoriei a intrat în atenţia municipalităţii. Aici se vor reabilita trotuarele pe ambele sensuri de mers.

Strada Iustin Marşieu este de asemenea în lucru. Se intervine atât la nivelul părţii carosabile, cât şi a trotuarelor.

Tot trotuarele, dar şi căile de acces vor fi refăcute şi pe străzile Coloniştilor şi Luminii. Atenţie cum circulaţi pe străzile Vrancei şi Stânjenel pentru că şi acestea  sunt în lucru.

Veşti bune vin de la echipele care intervin pe strada Zimbrului. Reabilitarea tronsonului cuprins între străzile Adam Muller Guttenbrunn şi Ştefan cel Mare se apropie de final. Aici s-au reabilitat  carosabilul, trotuarele şi căile de acces.

Unde se deschid noi şantiere?

Primăria Municipiului Arad a pregătit deja planul de lucrări pentru următorul interval de timp. Astfel, se vor executa lucrări de drumuri prin refacerea carosabilului şi a trotuarelor pe următoarele străzi: Cocorilor, Clujului, Ioan Păun Pincio, C.D. Loga.

Având în vedere faptul că în următoarea perioadă se vor executa lucrări de reabilitare a carosabilului  pe strada Cocorilor, şoferii sunt rugaţi să nu mai parcheze autovehiculele pe această stradă pentru a nu împiedica accesul mijloacelor de transport în comun care vor înlocui tramvaiele.

Tot zilele acestea, constructorii se pregătesc să reabiliteze curtea interioară a blocurilor cu numerele 20, 21, 22, 23, 24 şi 25 de pe Aleea Răsărit.

Mai mult decât atât, până la începerea noului an şcolar, terenurile de sport a mai multor unităţi de învăţământ aflate în administrarea Consiliului Local Municipal Arad, vor fi refăcute.

Este vorba despre terenul de sport din curtea Colegiului Național „Vasile Goldiș“, clădirea „Ioan Slavici“ situată pe Bulevardul Ștefan Augustin Doinaș,  terenul Liceului German „Adam Muller Guttenbrunn” (de pe strada Posada), cel al Şcolii Generale „Avram Iancu”,  al Şcolii Generale nr. 4 „Ioan Slavici” şi terenul de sport al Liceului de Artă „Sabin Drăgoi”.

Tot în această perioadă sunt refăcute marcajele pentru pista de biciclete,  se trasează  trecerile de pietoni și se refac marcajele rutiere la nivelul mai multor străzi din municipiu.

Primăria Municipiului Arad îşi cere scuze pentru discomfortul creat şi îi roagă pe şoferi să respecte restricţiile de circulaţie impuse, iar atunci când este posibil să evite zonele în lucru.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Primăria Municipiului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

One Comment

 • PROPRIETAR PIATA SPITALULUI BL 1B

  Buna ziua
  Sunt proprietarul unui apartament din Arad, str. Piaţa Spitalului bl. 1B.
  De ce nu se scrie realitatea ? Adica faptul ca lucrari de asfaltare s-au facut doar pentru o parte ce imprejmuiesc blocurile de pe str. Piaţa Spitalului + locurile de parcare. Refacerea carosabilului şi a trotuarelor de la bloc 1B şi bloc 1A au fost lasate neatinse şi arată jalnic (ma refer la spatele acestor blocuri unde s-a lucrat). Adica, noi nu avem drept de vot sau nu contam la vot: suntem 72 de familii in aceste 2 blocuri.
  Utilajele au fost luate de saptamana trecuta si nici urma de a finaliza aceste lucrari, care in mod sigur sunt prevazute in vreun contract ca fiind reabilitate.
  Astept raspuns si rezolvarea acestei probleme, altfel ma vad nevoit sa fac cunoscut Tv + presa aceste aspecte, chiar vizibil- urate !
  Multumesc !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.