Ziarul electronic al arădenilor

Loteria bonurilor fiscale. VEZI bonurile câştigătoare

bon-300x170Persoanele care au realizat cumpărături cu o valoare cuprinsă între 615 lei şi 615,99 lei pe data de 18 martie se pot număra printre câştigătorii Loteriei bonurilor fiscale dacă au păstrat bonul, pe care îl vor depune la Fisc, fondul total de un milion de lei fiind împărţit la maxim 100 de premianţi.

Extragerea Loteriei fiscale pentru bonurile emise în martie a fost organizată duminică, în studioul TV al Loteriei Române.

După extragerea bilelor din urne, au ieşit câştigătoare bonurile din data de 18 martie, în valoare de  615 lei.

Rezultatele extragerii vor fi postate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) şi al C.N.”Loteria Română” (CNLR) pentru o perioadă de minimum 30 de zile.

Cererile pentru revendicarea premiilor, în valoare totală de un milion de lei, pot fi depuse începând de luni la sediile ANAF. Persoanele care merg la Fisc pentru revendicarea premiilor trebuie să depună în original bonul fiscal câştigător, alături de copia actului de identitate şi de o cerere.

Un bon fiscal este considerat câştigător doar dacă îndeplineşte cumulativ condiţiile prevăzute de lege, având înscrise elementele obligatorii care arată că a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat.

Fiecare unitate teritorială ANAF la care se depun bonurile fiscale câştigătoare va elibera o copie a acestora cu menţiunea “conform cu originalul”, pe care va fi scris numărul unic de înregistrare. Pentru asigurarea transparenţei, lista cu numerele unice de înregistrare ale cererilor de revendicare va fi publicată pe site-urile MFP şi ANAF.

Dacă vor fi depuse cereri pentru mai mult de 100 de bonuri câştigătoare, va fi efectuată o nouă extragere la o dată ulterior anunţată, pentru desemnarea a maxim 100 de premianţi.

După stabilirea finală a bonurilor câştigătoare, acestea vor fi centralizate şi transmise în termen de două zile către ANAF, pentru ca instituţia să încarce rezultatele în “Baza de date privind Loteria bonurilor fiscale” şi să verifice dacă bonurile sunt autentice. Controalele sunt realizate de către Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, prin direcţiile regionale.

La extragerea din martie au ieşit câştigătoare bonurile fiscale în valoare de 293 de lei emise pe 7 februarie.

Anul trecut, valoarea totală a premiilor acordate a fost de aproape 5 milioane de lei, sumă care s-a împărţit între 17.985 de câştigători, potrivit datelor MFP.

Ministerul Finanţelor Publice va plăti, până la 21 mai, premiile aferente extragerii Loteriei bonurilor fiscale din 21 februarie, când au ieşit câştigătoare bonurile emise pe 11 ianuarie în valoare de 312 lei, pentru care au fost depuse 12 cereri de revendicare. Premianţii vor încasa 70.000 lei fiecare, sumă rezultată în urma reţinerii imozitului aferent câştigului.

În acest an se organizează în total 14 extrageri ale loteriei bonurilor fiscale, dintre care 12 lunare şi două ocazionale, la 15 mai, respectiv 25 decembrie, fiecare cu un fond de premiere de un milion de lei. Până în prezent, au avut loc trei extrageri lunare, aferente lunilor ianuarie-martie.

La extragerea din 15 mai vor putea participa bonurile emise în perioada 1 februarie – 29 aprilie 2016, iar la cea din 25 decembrie bonurile din intervalul 1 mai – 9 decembrie.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.