Ziarul electronic al arădenilor

Locul I pentru elevii arădeni la o competiție de robotică

În perioada 22-24 februarie 2019, sute de elevi și-au expus pasiunea și talentul în domeniul roboticii, în cea mai mare competiție de acest gen din România, BRD First Tech Challenge România.

FIRST – For Inspiration and Recognition of Sienceand Technology este o fundatie nonprofit, înființată în 1989 în  SUA care derulează programe educaționale, cu scopul de a trezi interesul tinerilor pentru urmarea unei cariere STEM .  Valorile de baza  promovate în cadrul programelor  FIRST sunt Inovare, Impact, Incluziune, Descoperire, Munca în echipă, și FUN.Un alt aspect important al competiților FIRST îl reprezinta promovarea întraajutorării și respectului  între echipele  participante la concursuri, punându-se un mai mare accent pe colaborare și comunicare decât pe competiția dintre echipe .

Competiția FIRST Tech Challenge este, în acest moment, cel mai mare concurs de robotică din țară. Acest concurs dă elevilor ocazia de a face ceva ce școala nu le oferă, nu le pune la dispoziție, o educație integrală, educația STEM (Science, Technology, Engineering and Math – Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică). Este un nou curent în educația din secolul nostru care încet, încet pătrunde și în România, cu sprijinul Asociației Nație prin Educație.

La faza regională de la Timișoara au participat 36 de echipe, dintre care au fost din județul Arad, 6 echipe: Wire Impulse de la Colegiul Național ”Vasile Goldiș” Arad, Harambe Cartel de la Colegiul Național ”Moise Nicoara” Arad, Mușchetarii roboticii de la Liceul Național de Informatică Arad, Delta Force de la Liceul Național de Informatică Arad, Peaky Robotics de la Colegiul ”Mihai Viteazul” Ineu și Robo Name de la Liceu Special ”Sfânta Maria” Arad.

Au fost 3 zile de bucurii, supărări, victorii, înfrângeri. Dar la final, munca echipelor a fost răsplătită cu diplome și premii.

Astfel, echipa Colegiului Național „Vasile Goldiș” Arad „Wire Impulse” a obținut locul I la secțiunea „Design-Award”, pentru proiectarea și funcționarea robotului Paul.

La obținerea acestui premiu, au fost zeci de zile, sute de ore de muncă, fiecare membru al echipei aducându-și aportul într-un anumit domeniu – programare, mecanică și proiectare, caiet tehnic și marketing.

Din echipa Colegiului Național „Vasile Goldiș” Arad, Wire Impulse, fac parte   Alex Gânju, Alice Lupșa, Andreea Tocaian, Andrei Câmpean, Andrei Croitoru-Rusan, Iasmina Don, Iulia Câmpean, Ladislau Pota, Malina Ispravnic, Mario Sabău, Mihai Carpine, Octavian Cocoș, Radu Cotuna, Victoria Varga, coordonați de către doamnele profesoare Ana Carla Bodea și Petronela Ioja.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Colegiul Național „Vasile Goldiș” Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.