Ziarul electronic al arădenilor

Locuințe sociale, repartizate de municipalitate

50 de locuințe sociale, care au fost repartizate în baza unei hotărâri a Consiliului Local Municipal Arad, au fost predate, miercuri, beneficiarilor, în complexul construit de Primărie pe strada Tarafului din cartierul Sânicolaul Mic.

Beneficiarii, majoritatea tineri proveniți din sistemul de ocrotire socială, au primit cheile apartamentelor de la primarul Aradului, Gheorghe Falcă. Alături de primar, au participat la predarea locuințelor viceprimarul Călin Bibarț, consilierul local Bogdan Boca și directorul Direcției de Asistență Socială, Oana Pârvulescu.

Apartamentele, cu o cameră, bucătărie și baie, sunt situate într-un bloc reabilitat de municipalitate în anul 2016. Investiția pentru reabilitare a fost în valoare de 1,32 milioane lei, finanțată din bugetul local.

„În această zonă, municipalitatea a realizat investiții mari în sprijinul persoanelor cu situație socială dificilă. Locuințele predate astăzi sunt apartamente mici, dar pentru beneficiari este un sprijin important și o mare bucurie”, a spus Gheorghe Falcă.

Directorul Direcției de Asistență Comunitară, Oana Pârvulescu, a spus că pentru 38 de tineri care provin din sistemul de ocrotire este începutul unei noi etape în viață. „Accesul la o locuință a fost visul cel mai de preț pentru ei, ne bucurăm că municipalitatea îi ajută astfel să-și croiască mai ușor drumul în viață”, a spus Oana Pârvulescu.

Pe lângă beneficiarii care au primit miercuri cheile apartamentelor la blocul din complexul social de pe strada Tarafului, Consiliul Local a mai aprobat, în luna februarie, repartizarea a încă 33 de locuințe sociale în alte locații din oraș.

„Prin atribuirea celor 83 de locuințe, municipalitatea a reușit să soluționeze cererile tuturor solicitanților care au depus cereri în termenul stabilit de Consiliul Local pentru anul 2016 și au îndeplinit condițiile legale. Solicitările înregistrate ulterior vor fi avute în vedere în lista de priorități pentru anul 2017. Municipalitatea va repartiza anual locuințe sociale, în limita spațiilor disponibile, luând în calcul cererile depuse de solicitanți în anul anterior“, se menționează într-un comunicat de presă al Primăriei Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.