Ziarul electronic al arădenilor

Locuințe cu chirii mici pentru angajații din zonele industriale

Municipalitatea intenționează să realizeze locuințe pentru angajații din zonele industriale din Arad, chiriile urmând să fie cu mult sub cele practicate pe piața imobiliară.

Proiectul municipalității a fost prezentat, joi, de primarul Aradului, Gheorghe Falcă, în cadrul unei întâlniri cu investitori și reprezentanți ai investitorilor din Italia, care s-a desfășurat la sediul Consiliului Județean.

Întâlnirea a făcut parte din programul Consiliului Judeţean Arad de consultare a mediului de afaceri, în vederea stabilirii nevoilor reciproce şi a pârghiilor de colaborare dintre administraţie şi investitori.

În timpul întâlnirii, primarul Aradului a prezentat intenția administrației locale de a construi locuințe pentru cei care lucrează la firme din zonele industriale.

„Aceste locuinţe ar urma să fie date în chirie la preţuri extrem de avantajoase, între 35-50 euro lunar/apartament. Îmi doresc să realizăm acest proiect încă în acest an. Este nevoie de o schimbare de legislaţie, care cred că s-ar putea întâmpla în această toamnă, pentru ca firmele să îşi bugeteze pentru anul 2018 investiţiile în terenurile necesare. Aradul are un grad de îndatorare foarte mic, de aceea ne putem permite, fără să afectăm dezvoltarea infrastructurii Aradului, să ducem bani înspre construcţia de locuinţe”, a spus Gheorghe Falcă.

În aceste locuințe ar urma să locuiască, în principal, oameni din alte județe, care muncesc la fabricile din zonele industriale.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.