Ziarul electronic al arădenilor

Lizica Mihuț: „M-am simțit, mă simt și mă voi simți vânată“

lizica.mihutLizica Mihuţ, preşedintele Consiliului Academic al Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad, a afirmat, marţi, că în urma controalelor desfăşurate în ultimii șase ani de diverse instituţii la această universitate s-a stabilit că ea nu a încălcat legea și a anunțat că îi va da în judecată pe cei care au reclamat-o, scopul acestora fiind de a-i prejudicia imaginea.

Lizica Mihuţ a spus că reclamaţiile erau depuse, în fiecare an, în preajma perioadei de înscrieri la Universitate.

„M-am simțit, mă simt și mă voi simți vânată. În ultimii șase ani, Universitatea a fost controlată de trei ori de Direcţia Naţională Anticorupţie, şi, timp de opt luni au fost făcute verificări de ANAF la proiecte, programe, salarii şi închirieri spaţii. Controalele ANAF au fost făcute la recomandarea DNA. Timp de 6 ani au existat, periodic sesizări din partea unui cotidian arădean şi a prof. Ionel Barbu, angajat al Universităţii, în urma cărora eu personal am fost controlată de 17 instituţii.

După atâtea controale, s-a dispus clasificarea dosarelor deoarece s-a demonstrat că totul s-a desfăşurat legal în universitate. Prin urmare, voi acţiona în judecată doi inspectori ARACIS pentru că s-au referit la compatibilitatea mea fără să aibă calitatea de evaluatori şi pe Barbu Ionel, angajat al Universităţii, pentru defăimare în formă continuată. Le voi cere importante daune materiale, banii obţinuţi urmând să îi folosesc pentru acte de caritate”, a declarat Lizica Mihuţ.

Aceasta a mai anunţat că va trimite o scrisoare tuturor colegilor din Universitate, la care va anexa rapoartele controalelor, pentru ca toţi cei care au crezut că este vinovată cu ceva să constate contrariul.

De asemenea, Lizica Mihuţ a mai spus că la baza reclamaţiilor depuse împotriva sa au stat „interese materiale, personale şi de altă factură“.

În raportul de evaluare al Agenţiei Naţionale de Integritate, care s-a sesizat din oficiu în urma unui articol publicat într-un cotidian arădean, şi urmare a unei petiţii transmisă de Barbu Ionel, se arată că „în urma finalizării evaluărilor efectuate, nu au fost identificate elemente de încălcare a legislaţiei privind regimul juridic al imcompatibilităţilor în sensul dispoziţiilor din Legea Educaţiei Naţionale şi dispune clasarea dosarului”.

În raportul de evaluare se mai arată că „verificările au fost făcute pe baza documentelor şi informaţiilor primite referitoare la Mihuţ Lizica Marioara de la instituţii şi autorităţi publice cum ar fi: Universitatea “Aurel Vlaicu” Arad, Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, Primăria Municipiului Arad – Direcţia de Evidenţă a Persoanelor, Primăria Ghioroc – Serviciul de Taxe şi Impozite Locale“.

Totodată, au fost solicitate informații de la Societatea de Investiţii Financiare STK Trading, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, SAI ERSTE ASSET Management SA, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Arad, Biroul de Credit SA, Depozitarul Central, Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, BCR SA, CEC Bank SA, Raiffeisen Bank şi Direcţia Generală de Informaţii Fiscale.

Lizica Mihuţ a anunţat că, săptămâna viitoare, va anunţa unde şi în ce calitate îşi va continua activitatea.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.