Ziarul electronic al arădenilor

Liviu Dragnea a sunat la 112 pentru a semnala o neregulă electorală la Arad

112-urgentaPreşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că are în continuare “suspiciuni” cu privire la procesul electoral organizat de Ministerul de Interne şi povesteşte că a sunat marţi la 112 pentru a sesiza o neregulă electorală şi a fost plimbat pe la mai multe instituţii pentru ca, în final, să i se spună, de la Arad, că autorităţile ştiau deja de neregula semnalată.

“Am în continuare aceste suspiciuni, pentru că ne vin tot felul de semnale din teritoriu şi le-am cerut tuturor colegilor mei (…) să fie foarte atenţi”, a spus Dragnea.

El a afirmat că PSD va face o numărătoare paralelă şi va discuta cu liderii din teritoriu pentru a fi foarte atenţi la alegeri.

Dragnea a povestit cum, marţi, a văzut la televizor, în pauza emisiunii cu Dacian Cioloş de la Antena 3, un clip informativ MAI privind frauda electorală şi s-a hotărât să testeze serviciul 112.

“Aseară mă uitam la televizor normal, ca orice român care să vrea să se uite la o piesă de teatru şi în pauza publicitară am văzut un clip finanţat de MAI. Am vrut să vadă dacă banii sunt cheltuiţi eficient”, a spus el.

Liderul PSD a afirmat că a dorit să facă o sesizare privind o neregulă de la Arad.

“Am sunat la 112. Am spus cine sunt – nume, prenume – şi am spus că am văzut clipul şi am întrebat dacă este real sau dacă este o glumă. Mi s-a spus că este real. Am spus că vreau să sesizez o neregulă electorală. A zis să mai aştept puţin. Am aşteptat. A venit o altă doamnă la telefon, care m-a întrebat acelaşi lucru (…) A zis să mai aştept puţin şi m-a transferat la MAI, unde o altă doamnă mi-a pus aceleaşi întrebări, eu am spus acelaşi lucru, cum mă numesc şi că vreau să sesizez o neregulă electorală şi a zis: unde, acum s-a întâmplat? Nu, ieri. (…) Deci dacă s-a întâmplat ceva ieri şi nu a fost o sesizare e dusă?”, a povestit el, nemulţumit.

Dragnea a continuat spunând că a fost în cele din urmă mutat la serviciul de la Arad, unde discuţia a continuat în aceeaşi termeni.

“M-a mutat la Arad şi mi-a răspuns un domn. Am spus cum mă cheamă, l-am rugat să-mi spună cum se numeşte. Mi-a răspuns că nu are voie să-mi spună cum se numeşte. Mi-a spus că este numărul de cod 69. Şi am spus că în seara de 5 decembrie, într-un loc public, pe scenă, un candidat de la PNL împărţea cadouri în timpul campaniei, ceea ce este ilegal. Şi mi-a zis: da, dar nu se întâmplă acum? Nu, s-a întâmplat ieri. A, am văzut şi noi!”, spune el.

Dragnea se întreabă dacă, după această sesizare a sa, acel candidat PNL va fi măcar “întrebat de sănătate” de către autorităţi.

sursa: news.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.