Ziarul electronic al arădenilor

Lista cu contribuabili mici şi instituţii publice cu restanţe fiscale

anaf-sigla-300x195ANAF a publicat lista cu 144.829 contribuabili mici şi instituții publice cu restanțe mai mari de 10.000 lei, valoarea totală a obligaţiilor fiscale ridicându-se la 77,1 miliarde lei, din care 81% sunt aerierate nerecuperabile.

Potrivit ANAF, 44,2% (6,47 miliarde de lei) din totalul arieratelor recuperabile alemicilor contribuabili reprezintă arierate certe, pentru care există certitudinea recuperării.

În categoria arierate nerecuperabile se înscriu obligaţiile fiscale pentru care diferite constrângeri legale opresc ANAF de la iniţierea sau continuarea măsurilor de executare silită. Din aceasta categorie fac parte obligaţiile fiscale ale contribuabililor pentru care s-a dispus deschiderea procedurii insolvenţei, ale contribuabililor pentru care s-a instituit administrarea specială, ale

contribuabililor pentru care executarea silită este suspendată şi obligaţiile fiscale ale contribuabililor pentru care s-a declarat starea de insolvabilitate fără venituri sau bunuri urmăribile

Sunt exceptate de la publicare obligaţiile fiscale pentru care s-au acordat şi sunt în derulare înlesniri la plată, cele a căror executare este suspendată şi cele care au termene de plată stabilite în planul de reorganizare judiciară.

De asemenea, sunt exceptaţi de la publicare contribuabilii ale căror obligaţii fiscale restante înscrise în certificatul de atestare fiscală sunt mai mici sau egale cu suma de rambursat/restituit.

Începând cu anul 2016, contribuabilii mari şi mijlocii aflaţi în insolvenţă au fost reîncadraţi în categoria micilor contribuabili.

Lista contribuabililor mici care au restanţe fiscale poate fi descărcată de AICI.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.