Ziarul electronic al arădenilor

Lipova Symphonic City, ediția a II-a. Invitat, Cezar Ouatu

Melomanii sunt invitaţi, în data de 28 iunie, de la ora 21.00, pe platoul Basilicii „Maria Radna” la un eveniment de înaltă ţinută: Lipova Symphonic City Open Air.

În prima parte, programul va curpinde uverturi şi arii celebre din opere iar în a doua parte muzică film, repertoriu din musical şi pop – opera.

Invitat special: Cezar Ouatu

Director artistic/Dirijor: Dan Crișan

Soprana: Larisa Ștefan

Orchestra Filarmonicii de Stat Arad

Asistent regie artistică: Tatiana Țugulea

Scenotehnică, sonorizare și lumini: Corso Live Interface

Grafică și design: Andreea Chifor

Cezar Florin Ouatu (n. 18 februarie 1980, Ploiești, România) cunoscut și ca Cezar The Voice sau Cezar, este un interpret român de operă, pop-opera și pianist.

Este cunoscut datorită piesei „It’s My Life”, cu care a câștigat Selecția Națională 2013 și cu care a participat la Concursul Muzical Eurovision 2013 din Malmö, Suedia.

Cezar s-a născut într-o familie de muzicieni, fiind fiul flautistului Florin Ouatu, de la Filarmonica din Ploiești și fost profesor la Universitatea Mozarteum din Salzburg, Austria. La doar 6 ani a învățat să cânte la pian, urmând un profil artistic.

A absolvit Liceul Muzical „Carmen Sylva” din Ploiești; în 2004 a absolvit cu notă maximă secția de canto clasic a Conservatorului „Giuseppe Verdi” din Milano unde fusese admis în 2001. A studiat de asemenea și muzică barocă. A debutat ca interpret profesionist pe scena Teatrului „La Fenice” din Veneția, a cântat pe cele mai importante scene din lume și a obținut numeroase distincții la concursuri de canto în orașe precum Barcelona, Dresda, Milano și în țări precum Monaco și San Marino.

A cântat la opere prestigioase precum cele din Lausanne, Barcelona, Potsdam ș.a.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Arad prin Centrul Cultural Judeţean Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Centrul Cultural Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.