Ziarul electronic al arădenilor

Liga I. Astra Giurgiu – UTA Arad 1-2, în play-out

UTA Arad a învins-o pe Astra Giurgiu cu scorul de 2-1 (1-0), miercuri, în deplasare, într-un meci din etapa a şasea a fazei play-out a Ligii I de fotbal.

UTA a deschis scorul prin David Miculescu (21), Astra a reuşit egalarea prin George Merloi (81), jucător introdus pe gazon în min. 72, dar UTA a obţinut victoria prin golul reuşit de fundaşul brazilian Erico Da Silva (89), cu capul din cornerul executat de conaţionalul Roger.

Arădenii au avut o mare ocazie în min. 13, când atacantul Valentin Buhăcianu a scăpat pe contraatac, dar şi-a prelungit mingea şi a sfârşit prin a comite fault asupra portarului David Lazar, primind doar un cartonaş galben. UTA a mai avut o ocazie până la pauză, prin Ioan Hora (43), dar şutul său din unghi a fost slab şi Lazar a reţinut.

Astra a avut două ocazii bune de gol după pauză, prin fundaşul francez de origine cameruneză Abdel Lamanje (50), a cărui lovitură de cap a fost reţinută pe linia porţii de portarul Florin Iacob, şi prin atacantul italian Mattia Montini (71), care a trimis cu capul, iar mingea a şters bara transversală.

UTA a avut o centrare periculoasă a lui Liviu Antal în faţa porţii (66), dar Miculescu nu a ajuns la balon, iar golul victoriei a fost precedat de trei intervenţii ale portarului Mihai Popa (înlocuitorul lui Lazar), în min. 86 (Albu), 87 (Erico) şi 89 (Roger).

UTA a pus capăt unei serii de trei înfrângeri consecutive prin acest succes. Astra are trei înfrângeri (toate acasă) şi un egal (în deplasare) în ultimele patru etape.

În sezonul regular, Astra s-a impus cu 6-0 la Arad, iar meciul de la Giurgiu s-a încheiat nedecis, 0-0.

Balint, după victoria cu Astra: Am demonstrat că știm să gestionăm momentele grele

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.