Ziarul electronic al arădenilor

Lidl va deschide al cincilea magazin în Arad

Lidl va mai deschide un magazin în Arad, în zona Stației CFR, acesta fiind cea de-a cincea unitate deschisă de retailerul german în municipiu.

Conform Planului Urbanistic Zonal (PUZ), care a fost afișat la transparență decizională, urmând să fie supus aprobării într-o ședință a Consiliului Local Municipal, noul magazin va fi construit pe o  suprafață de 13.866 mp. Terenul este proprietatea SC Astra Rayl Industries.

„Amplasamentul propus pentru Supermarket Lidl se găsește în imediata vecinătate a sediului Astra Rail SA și cartierul de locuințe situat de-a lungul Străzii Gării, în cadrul incintei Astra Vagoane Arad, fiind delimitat la nord de Calea Aurel Vlaicu, la est de o arteră propusă pentru accesul auto, iar la sud și vest de o serie de construcții industriale și administrative“, se menționează în PUZ.

În Planul Urbanistic Zonal se mai specifică faptul că noul magazin Lidl va fi construit în regim de înălțime P+1, se vor amenaja alei pietonale, spații verzi și plantate, dar și o parcare care va avea 164 locuri pentru autoturisme, 4 locuri pentru persoane cu dizabilități și 4 locuri pentru familii.

De asemenea, ținând cont de faptul că în zona în care va fi construit supermarketul se înregistrează un trafic mare de autoturisme, se prevede amenajarea unei intersecții semaforizate, astfel că accesul în parcarea din incintă se va realiza prin amenajarea unor benzi de încadrare pe Calea Aurel Vlaicu.

Lidl are deschise în municipiul Arad încă patru supermerketuri, în zona Banu Mărăcine, și în cartierele Aradul Nou, Micălaca și Aurel Vlaicu.

Specialiștii care au întocmit PUZ-ul noului supermarket au precizat că în unitățile din cartierele Aradul Nou și Aurel Vlaicu se înregistrează, în medie, 2.208 de clienți pe zi.

Ultimul magazin Lidl a fost deschis în municipiul Arad în februarie 2014, în cartierul Micălaca.

Lidl este unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine din Europa, activând în peste 20 de țări europene şi având peste 100 de centre logistice ce asigură aprovizionarea celor aproximativ 10.000 de magazine.

Lidl a intrat pe piața românească în 2010, când a preluat de la grupul Tengelmann cele aproximativ 100 de magazine de discount Plus.

Retailerul este parte a grupului german Schwarz, care mai deține în România rețeaua de hipermarketuri Kaufland.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.