Ziarul electronic al arădenilor

Liderul unei grupări de hoți, care a acționat și în Arad, a fost prins

Liderul unei grupări care se ocupa cu furturi din locuinţe de lux sau din societăţi comerciale, Adrian Bondar, a fost prins. Gruparea a acționat și în municipiul Arad, dar și în localități din județ.

Potrivit unui comunicat de presă de sâmbătă, poliţiştii din Timiş au reuşit capturarea unui urmărit naţional pentru furt calificat şi constituire de grup infracţional organizat.

„La data de 10 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale cu sprijinul Direcţiei de Opetaţiuni Speciale – Brigada de Operaţiuni Speciale Timişoara, Brigada de Operaţiuni Speciale Cluj, Brigada de Operaţiuni Speciala Alba Iulia şi Secţiei 9 Rurale Jebel sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale au desfăşurat activităţi comune de localizare şi prindere a unui bărbat de 40 de ani, care este condamnat la  o pedeapsă cu închisoarea de 4 ani si 4 luni”, se arată în comunicat.

Potrivit anchetatorilor, este vorba despre Adrian Bondar, unul dintre cei mai căutaţi hoţi din vestul ţării.

Anul trecut, în luna iunie, poliţiştii au organizat o operaţiune de prindere a membrilor reţelei, însă o parte dintre aceştia au reuşit să fugă din ţară, printre ei şi Adrian Bondar, liderul grupării.

Sâmbătă, bărbatul a fost prins în zona localităţii Voiteg din judeţul Timiş şi urmează să fie audiat la Poliţie, apoi să fie introdus în Penitenciarul Timişoara.

Pe numele acestuia, Tribunalul Timiş, a emis un mandat de executare a pedepsei pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi grup infracţional organizat.

Potrivit anchetatorilor, reţeaua de spărgători s-a constituit în anul 2013, iar de atunci s-a tot mărit. O parte dintre membrii reţelei au fost implicaţi şi în alte dosare de furt ori violenţe.

Printre cele mai spectaculoase lovituri pe care atacatorii le-au dat se număra jaful de la locuinţa unui pictor austriac, de la care au furat dintr-un seif 1.200.000 de euro. Unul dintre spărgători se angajaze ca îngrijitor în casa artistului din Prinzendorf şi a oferit informaţiile despre suma pe care pictorul o avea în locuinţă şi despre programul acestuia.

În 2014 au furat o casetă cu valori de la o firmă de lângă Timişoara, în care se aflau câteva mii de euro, iar un an mai târziu au furat dintr-o comună din Timiş un fişet metalic cu 100.000 de lei şi aparatură electronică.

În 2015 au dat patru lovituri la societăţi comerciale din Timiş şi Hunedoara. 70.000 de euro a fost cea mai mare sumă furată atunci de la o societate IT din comuna Dumbrăviţa, judeţul Timiş. Tot de acolo au mai luat şi componente de calculatoare.

În 2016, hoţii s-au axat pe vile. Prima lovitură au dat-o la o vilă din Arad. Au demontat sistemul de alarmă şi au reuşit să fure un dulap metalic în care se găseau patru arme de vânătoare, un pistol, bijuterii şi ceasuri în valoare de 40.000 de euro.

A doua lovitură a fost la vila unui fost consilier local din Timişoara, pe când acesta era în vacanţă, hoţii au furat un seif în care se găseau aproape 400.000 de euro.

În 2017 au dat lovituri două lovituri. În doar două minute au dispărut dintr-o societate din comuna Giarmata din judeţul Timiş, unde intraseră să fure o cutie metalică cu 40.000 de lei. Şi tot două minute le-a trebuit, în aceeaşi zi, să fure un seif cu 12.000 de lei dintr-o societate din oraşul Recaş, judeţul Timiş.

Hoţii au mai prădat şi alte societăţi, dar şi sediul Agenţiei CFR din oraşul Sânicolau Mare din judeţul Timiş.

Gruparea a mai dat o serie de spargeri în judeţele Arad şi Bihor, la Lipova, Salonta, Ineu, Pâncota şi Şiria, la case de pariuri, de unde au sustras case de bani.

Tot anul trecut, hoţii au revenit la Timişoara, unde au spart un magazin de bijuterii de unde au plecat cu lingouri în valoare de 400.000 de euro, care se găseau într-un seif masiv din oţel.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.