Ziarul electronic al arădenilor

Liderii UDMR, la înmormântarea fostului deputat Gyorgy Tokay

1Fostul deputat UDMR de Arad Gyorgy Tokay a fost înmormântat, sâmbătă, la Cimitirul „Eternitatea“, unde au fost prezenți, alături de familie, rude și prieteni, mai mulți lideri ai Uniunii.

Gyorgy Tokay a încetat din viață în noaptea de miercuri spre joi, la vârsta de 77 ani, în urma unei lungi suferințe.

Slujba de înmormântare a fost oficiată la capela romano-catolică de la Cimitirul „Eternitatea“, de preotul reformat Czege Imre.

Printre cei care au fost prezenți la înmormântare s-au numărat și Kelemen Hunor, președintele UDMR, Markó Béla, fost președinte al Uniunii, ex-senatorul Frunda György și deputatul Borbély László.

De asemenea, au mai fost prezenți actuali și foști parlamentari UDMR, conducerea locală a Uniunii, rude, prieteni, dar și simpli cetățeni.

Gyorgy Tokay s-a născut în 27 martie 1939, la Cluj Napoca, și a fost deputat în legislaturile 1990-1992, 1992-1996, 1996-2000, 2000-2004, ales pe listele UDMR.

Tokay, care s-a confruntat în ultimii ani cu probleme de sănătate, a fost numit, în anul 2005, ambasadorul României în Lituania.

După ce a renunțat, la capătul unei cariere parlamentare de 15 ani, să mai candideze pentru un nou mandat legislativ, Tokay a fost numit, la cererea expresă a UDMR, în postul de ambasador extraordinar și plenipotentiar al României în Lituania.

Până la preluarea postului, Gyorgy Tokay a activat în Consiliul Local Arad.

23

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.