Ziarul electronic al arădenilor

Licitație pentru platformele subterane de gunoi din Arad

Peste 300 de platforme subterane pentru colectarea selectivă a deșeurilor vor fi amplasate în municipiul Arad, investiția fiind estimată la aproximativ 4 milioane de euro.

Pentru realizarea acestei investiții, Primăria Municipiului Arad a demarat procedurile de licitație publică pentru proiectarea și execuția platformelor subterane.

Conform anunțului publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, valoarea estimată a contractului pentru proiectare și execuție este de 15.903.719 lei, fără TVA, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 9 ianuarie.

În caietul de sarcini se menționează că este necesară „realizarea unor puncte de colectare selectivă a deșeurilor cu amplasare în subteran, în vederea respectarii obligatiilor legislative impuse, a optimizării sistemului de colectare a deșeurilor, a creșterii  calității serviciului public și a confortului urban, în vederea protejarii sanatatii populatiei și animalelor, eliminării riscurilor asociate poluării mediului înconjurător“.

În cadrul proiectului vor fi amenajate 303 platforme de colectare a deșeurilor menajere cu amplasare în subteran, în zone de locuințe colective.

„În prezent, municipiul Arad este obligat la colectarea selectivă a deșeurilor prin puncte de colectare în principal în zona cvartalelor de blocuri cât și în alte zone publice (zone de case, piețe, parcuri – arii urbane cu circulație publica intensă, etc)“, se mai arată în documentele pentru licitație.

Platformele propuse se vor realiza pe amplasamentele actuale a platformelor gospodărești existente.

Platformele subterane vor fi compuse din:

în subteran – cuva de beton impermeabilă și structura metalică elevatoare (prevazută cu sistem hidraulic), în care se amplasează 4 containere de colectare deșeuri de 1,1 mc;

în suprateran – platformă metalică prevăzută cu 4 coșuri de inserție deșeuri, din material durabil si rezistent (ex: inox sau similar) cu capac mobil/rabatabil. Platforma supraterană poate fi finisată cu orice tip de materiale (beton, asfalt, gresie/piatră, pavaje de diferite tipuri și modele, etc).

Proiectul este prevăzut a fi realizat în termen de 4 ani.

CITITI SI: VEZI unde vor fi amplasate platforme subterane pentru gunoi

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.