Ziarul electronic al arădenilor

Licitație anulată pentru Parcul „Eminescu“

parc eminescuPrimăria Arad a anulat licitația pentru studiul de fezabilitate privind amenajarea unui pasaj subteran și a unei parcări în zona Parcului „Eminescu“, au anunțat reprezentanții societății civile, care se opun proiectului municipalității.

„Chiar dacă nu a făcut nici un anunț public în acest sens, Primăria Arad a anulat licitația pentru studiul de fezabilitate aferent transformării Parcului «Eminescu» într-o parcare. Este o victorie foarte importantă a arădenilor în lupta pentru salvarea parcului. Dar nu este finalul acestei lupte“, se menționează într-un comunicat de presă remis de susținătorii protestului „Salvați Parcul Eminescu“.

Conform sursei citate, „anularea licitației este doar una din cele 2 solicitări transmise către Primărie de grupul de inițiativă «Salvați Parcul Eminescu» pentru a avea garanția că acest proiect nu se va realiza“.

„Cea de a 2-a solicitare, cea mai importantă de altfel, este cea de anulare a amendamentelor ilegale la PUZ-ul pentru zona protejată a orașului. În opinia noastră, fără anularea respectivelor amendamente pericolul transformării parcului în parcare poate oricând să reapară! Le mulțumim tuturor arădenilor care au crezut că prin implicare civică putem câștiga această luptă și îi asigurăm că ne vom continua acțiunile până când vom avea garanția finală că Parcul «Eminescu» va rămâne parc“, se mai arată în comunicatul de presă.

Protestul „Salvați Parcul Eminescu“ este susținut de: Alternativa Civică, Pro Urbe, Mișcarea Arădeană, Respiră Verde, Galeria Oldart, Centrul pentru Studii și Inițiativă Civică, Asociația „Miloș Cristea”, Asociația Krysallis, Sindicatul Artiștilor Interpreți din Filarmonica Arad, ULAL Arad.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a anunțat, la mijlocul lunii ianuarie, că va retrage proiectul privind amenajarea unui pasaj subteran si a unei parcări în zona Parcului „Eminescu“.

În opinia lui Falcă, proiectul privind regenerarea urbană în zona Palatul de Justiţie – Parcul Eminescu – Malul Mureşului „ar fi oferit soluţii de trafic, atât pietonal, cât şi rutier, după demilitarizarea Cetăţii Aradului“.

Falcă a mai anunțat atunci că va începe o campanie de informare a cetăţenilor în fiecare cartier, la finalul căreia nu exclude organizarea unui referendum pe această temă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.