Ziarul electronic al arădenilor

Liceul Tehnologic din Săvârşin a primit numele de „Regele Mihai I“

Liceul Tehnologic din comuna arădeană Săvârşin va purta numele de „Regele Mihai I“, Custodele Coroanei Române dezvelind o placă pe care este inscripţionat noul nume al acestei unități de învățământ.

În cursul zilei de luni, la Liceul Tehnologic din Săvârșin a fost dezvelită placa cu noua denumire, dar și un portret în ulei reprezentând pe Regele Mihai.

Membrii Familiei Regale au fost aşteptaţi cu pâine şi cu sare de elevi ai liceului, îmbrăcaţi în costume populare, după care, corul liceului, dirijat de profesorul Dorina Cosma, a intonat Imnul de Stat al României şi Imnul Regal.

„Învățământul școlar săvârșinean își are originile la începutul anilor 1700, După 1918, anul înfăptuirii Marii Uniri, numărul elevilor săvârșineni a crescut considerabil. În anul 1940, în timpul domniei Regelui Mihai I, la Săvârșin învățau 127 de elevi, împărțiți în șapte clase. Școala a devenit liceu în anul 1968, iar în anul 2001 s-a transformat în Grup Școlar. În zilele noastre, la liceul din Săvârșin învață un număr de 200 de elevi“, scrie romaniaregală.ro.

În numele familiei regale a vorbit principele Radu, deoarece Custodele Coroanei Române se află încă în doliu după Regele Mihai şi nu a dorit să se exprime încă în public.

Custodele Coroanei Române a dezvelit placa pe care este inscripţionat noul nume al liceului din Săvârşin, dar şi un portret pictat în ulei al Regelui Mihai I, donat Liceului Tehnologic din Săvârşin de Familia Regală.

Portretul a fost oferit Familiei Regale în ziua de 10 Mai 2016, de profesorul universitar Florin Stănică, prorectorul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București. Tabloul va rămâne în holul mare al Liceului Tehnologic.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, și ASR Principele Radu au făcut și o donație de carte bibliotecii.

După ceremonie, Custodele Coroanei Române, Margareta, şi Principele Radu au făcut fotografii cu oficialităţile judeţene şi locale prezente la ceremonie şi, de asemenea, cu elevii şi cadrele didactice ale liceului.

foto: romaniaregală.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.