Ziarul electronic al arădenilor

Liberalul Crin Antonescu anunță: „Foarte probabil mă retrag din politică“

crin antonescuSenatorul liberal Crin Antonescu a anunţat că intenţionează să se retragă din politică la finalul mandatului de parlamentar şi că, cel mai probabil, nu va candida pentru un nou mandat la viitoarele alegeri legislative.

„Sunt la fel de relaxat şi mulţumit de deciziile pe care le-am luat şi aceste decizii nu se schimbă. Retragerea mea din postura de lider politic a venit din proprie iniţiativă. Nu intenţionez să revin în vâltoarea activităţii publice. (…) Nu mai candidez. Foarte probabil mă retrag. Sunt atât de multe lucruri minunate în afară de politică! Mi-ar plăcea să scriu, s-au adunat multe cărţi necitite. Am împlinit 55 de ani. Nu pot fi numit foarte tânăr. Din punctul de vedere al spaţiului politic, e adevărat că aici vârstele sunt relative. Eu niciodată nu am acţionat în cariera mea politică în ideea de a o duce până la capătul vieţii“, a spus Crin Antonescu, duminică, la postul B1 TV.

Potrivit acestuia, nu există în viaţa politică românească „tradiţia ca liderii să-şi asume rezultatul unei bătălii“.

„Asistăm la o căutare de vinovaţi, lucru pe care puteam să îl fac şi eu, dar nu am făcut-o. La modul unei analize, alegerile europarlamentare sunt cele cu miza cea mai mică. În conjunctura aceea, rezultatul îmi arăta mie dacă tot ceea ce, în calitate de preşedinte al partidului, am construit în aceşti cinci ani rodeşte şi mai ales dacă PNL are forţa de a se bate mai departe, singur, pentru un proiect politic major. Rezultatul a fost clar şi, chiar dacă nu îmi cerea nimeni asta, eu am făcut-o. De altfel, aş nota faptul că domnul Iohannis, care era prim-vicepreşedinte, a demisionat cu acea ocazie“, a detaliat fostul preşedinte al PNL.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.