Ziarul electronic al arădenilor

Liberalii arădeni cer demisia prefectului Pribac

I. PlavetiLiberalii arădeni cer demisia prefectului Cosmin Pribac, pe care îl acuză că nu este apolitic și că face „jocurile de culise“ al PSD.

Secretarul general al PNL Arad, Ioan Plaveți (foto), susține că prefectul nu este apolitic, așa cum îl obligă legea, și „răspunde“ la comanda PSD.

„Cazul la care mă refer face trimitere către prefectul județului Arad. Este vorba de cazul de la Cărand, unde PSD a trimis o adresă către Instituția Prefectului, prin care se spunea că unui ales local PSD i se retrage sprijinul politic, drept urmare acesta urmând să-și piardă de drept mandatul. Dincolo de diferența de nuanțe între retragerea sprijinului politic și excluderea din partid, este de-a dreptul uimitoare rapiditatea cu care prefectul a acționat în acest caz“, a declarat Ioan Plaveți.

Plaveți a mai afirmat că în cazuri relativ asemănătoare, în care era vorba despre aleși locali ai PNL, prefectul a uzat toate cele 30 de zile prevăzute de lege pentru luarea unei decizii.

„În cazul de față, prefectul a emis ordinul de încetare a mandatului acelui ales local exact în aceeași zi în care a fost transmisă adresa PSD. Este evident că prefectul nu este imparțial așa cum îl obligă legea, făcând parti-pris-uri pentru PSD, motiv pentru care îi cerem demisia”, a mai declarat secretarul general al PNL Arad, Ioan Plaveți.

CITITI SI: Încetarea de drept a mandatului unui consilier local din Cărand

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.