Ziarul electronic al arădenilor

Lia Ardelean revine în politică. S-a înscris în Partidul Puterii Umaniste

Arădeanca Lia Ardelean, fost deputat în Parlamentul României, a anunțat că a revenit în politică și s-a înscris în Partidul Puterii Umaniste (PPU), unde se va implica în activitatea organizației de femei.

Lia Ardelean (58 ani ) a făcut anunțul pe pagina ei de Facebook. „De ce Partidul Umanist? Simplu, pentru că aici mă regăsesc, pentru că aici m-am înscris în toamna anului 1995, am fost deputat în perioada 2004-2008, am putut să-mi exprim punctele de vedere și pentru că nu vreau să fiu traseist politic. Mă voi implica în Organizația de Femei și vă aștept cu probleme și sugestii pentru a simplifica viața femeilor“, a scris Lia Ardelean.

Fost deputat în mandatul 2004 – 2008, ales pe listele PSD+PC, și candidat pentru Primăria Arad în 2012, Lia Ardelean a candidat ca și independent pentru un mandat de deputat și la alegerile parlamentare din 2016.

„Am rămas datoare, din campania electorală, cu mulțumiri celor care au avut încredere în mine și m-au susținut. Le mulțumesc și celor care au fost sinceri cu mine și au spus că nu sunt șanse pentru un deputat independent și nu vor să-și piardă votul. Regret confuzia creată și faptul că peste 4.000 de voturi au fost anulate, unele din neștința unor oameni care au crezut că pot să voteze și un partid și un candidat independent (ex. Bocsig 26 voturi Lia Ardelean și PSD). Nu am făcut imediat nici un fel de declarații pentru că mă feresc să spun ceva ce apoi retractez. Acum vă informez că m-am reînscris în Partidul Umanist“, a mai scris Lia Ardelean.

Președintele PPU este europarlamentarul Maria Grapini, iar pe site-ul acestei formațiuni politice scrie că: „Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) s-a născut din nevoia cetăţenilor României de a se regăsi, doctrinar şi organizatoric, într-o forţă politică puternică de centru, adresată clasei de mijloc, românilor care în ultimii ani au suferit în tăcere, au pierdut și au fost umiliți și sacrificați. (…) Esența doctrinei umaniste este aceea că natura umană este la baza tuturor lucrurilor“.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.