Ziarul electronic al arădenilor

Lucrările de reabilitare a reţelelor de canalizare din Arad, recepționate

În 17 marti a avut loc semnarea procesului verbal de recepţie la terminarea lucrărilor pentru contractul CL3 – Reabilitare reţea canalizare în Arad şi facilitate de tratare nămol cu var la Staţia de Epurare Arad, derulat în cadrul proiectului Fazarea proiectului Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în Judeţul Arad, Cod SMIS 2014+ 106974.

Contractul, care s-a semnat în 20 septembrie 2018, a prevăzut reabilitarea reţelelor de canalizare pe două mari artere: Bulevardul Revoluţiei, tronson Podgoria – Piaţa Avram Iancu, pe o lungime de 2.683 m şi Calea Aurel Vlaicu, tronson Piaţa Gării – Calea 6 Vânători şi tronson Piaţa UTA – Făt Frumos, pe o lungime de 2.327 m şi căminele de vane şi racordurile aferente.

Valoarea totală a lucrărilor însumează 11.227.577,11 lei.

Prin contractele pe care le cuprinde, proiectul Fazarea proiectului Extinderea şi Modernizarea Infrastructurii de Apă şi Apă uzată în Judeţul Arad are ca obiectiv creșterea nivelului de colectare şi epurare a apelor uzate urbane, precum şi a gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populaţiei.

Valoarea totală a proiectului major este de 148.441.066 lei, din care 89,98 la sută reprezintă finanţare nerambursabilă formată din contribuţii de la: Fondul de Coeziune (85 la sută), Bugetul de Stat (13la sută) şi bugetul autorităţilor locale din aria proiectului (2 la sută), diferenţa de 10,02 la sută fiind asigurată de Compania de Apă Arad S.A.

Finanţarea a fost obţinută în vederea continuării şi finalizării investiţiilor începute cu fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu 2007-2013 (POS Mediu 2007 – 2013).

Proiectul este cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020 (POIM 2014 – 2020).

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Compania de Apă Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.