Ziarul electronic al arădenilor

Lazurcă cere demisia lui Ando de la șefia Asociației „Arad 2021“

IMG_2192Consilierul local Cătălin Lazurcă, preşedinte al Comisiei de Cultură a Consiliului Local Municipal Arad, i-a cerut lui Andrei Ando să își dea demisia de la conducerea Asociației „Arad Capitală Culturală Europeană 2021“, acuzându-l că „este unul atunci când scrie editoriale, şi altul atunci când conduce Asociaţia“.

Cătălin Lazurcă a transmis, vineri, un comunicat de presă în care susține că „domnul Ando este director al Asociaţiei pentru că e ziarist, nu pentru vreo spectaculoasă performanţă personală în domeniul (managementului) cultural“.

„Faptul că domnul Ando nu cunoaşte sensurile cuvintelor pozitivism şi constructivism, dar le foloseşte dezinvolt în articole în care, ambiţios nevoie mare, îşi expune viziunea strategică pe 10 ani, asta mai treacă-meargă. Dar când se apucă să ia apărarea ineptului Ioan Rus, ministrul demisionat, asta deja mi se pare stupefiant. Nu cred că domnul Ando este unul atunci când scrie editoriale, şi altul atunci când conduce Asociaţia «Arad 2021». De altfel, domnul Ando nu şi-a câştigat poziţia de manager cultural prin concurs, nici măcar unul de CV-uri“, a spus Cătălin Lazurcă.

Consilierul local consideră că „e o situaţie care ar fi trebuit să-l îndemne la prudenţă, aceea de a nu folosi Asociaţia «Arad 2021» ca pe o platformă de comunicare şi afirmare personală“.

„După cum aceeaşi sănătoasă prudenţă ar fi trebuit să-l împiedice să se poziţioneze atît de partizan şi politic în chestiunea ineptului Ioan Rus: e o poziţionare în flagrantă contradicţie cu apolitismul (sau pan-politismul) proiectului de candidatură pe care în acest moment îl coordonează“, a mai spus Lazurcă.

Cătălin Lazurcă a prezentat și „câteva mostre, deopotrivă de inepte şi scandaloase“:

„Declaraţiile ministrului Ioan Rus, privind familiile unor mun­ci­tori români din străinătate, au creat o isterie artificială. Rus are dreptate, chiar dacă a spus lucrurilor pe nume, a fost excesiv de direct“.

„Da, e bine că Rus a spus lucrurilor pe nume, fiindcă a atras atenţia asupra unui flagel“

„Opoziţia şi diaspora s-au găsit să protesteze. Nu este foarte clar ce îi deranjează: faptul că s-a pus un diagnostic franc maladiei de care suferă naţiunea, sau curajul unui demnitar de a nu se mai ascunde după degete“.

„Ţinînd cont de această poziţionare publică a domnului Ando, declar, în calitate de preşedinte al Comisiei de cultură a CLM Arad, că, atâta vreme cât domnul Ando ocupă o poziţie managerială în cadrul Asociaţiei «Arad 2021», eu nu voi mai susţine nici un proiect al acesteia. Mai cu seamă pentru că, din această poziţie, domnul Ando şi-a asumat şi rolul de purtător de cuvânt al proiectului de candidatură. E, dacă vreţi, o cerere politicoasă, adresată aceluiaşi domn Andrei Ando, de a-şi prezenta demisia“, a încheiat Cătălin Lazurcă.

comentarii

3 Comments

  • toma

    Da. Catalin Lazurca nu este din cale-afara de simpatic si nici nu debordeaza de obiectivism. In plus, dar nu UN plus, este usor oportunist (elegant spus). De data asta insa ii dau dreptate. Ma mir doar ca abia acum s-au prins de jocul dublu al lui A. Ando, acest fir de trestie al presei aradene, care s-a „ondulat” mereu dupa cum a suflat vintul interesului personal.

  • ochiul de verde

    Ca Andrei Ando este toxic pentru tot ce misca in jurul lui,e un lucru pe cit de simplu de vazut pe atit de grav pentru locul unde-si duce zilele.Iar faptul ca este presedinte al unei asociatii fara obiect il justifica pe sarmanul comentator-realizator-director de post TV-editorialist – scriitor si mai stiu eu cite titluri isi aroga sa se creada buricul pamintului.Ceea ce nu este!Dar,pentru binele aradenilor ar fi mai bine daca oamenii l-ar ajuta sa-si ocupe locul pe care-l merita.In nici un caz seful unei institutii care isi propune un ideal atit de ambitios cum este cel legat de Capitala europeana.

  • Vali

    Dl Lazurca sa spună cum a hotărât sa-l plătească pe denigratorul romanilor Patapievici cu mii de euro din bugetul local? Ce a transmis cultural acest om, cum poate transmite ceva cultural acest insultător public in cârdășie cu dl Lazurca? Ce audiența a avut? Pretul acestei acțiune jignitoare la adresa romanilor si a Arădenilor putea sprijini mediul cultural si instituțiile de cultura aradene care duc lipsa de la scaune la menegeri. Asta sa răspundă Lazurca, cum a ajuns sa conducă cultura in Arad? Ce concurs a susținut si nimeni nu stie?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.