Ziarul electronic al arădenilor

Laurențiu Roșu este noul antrenor principal al echipei UTA

rosuLaurenţiu Roşu a semnat un contract valabil până la finalul sezonului cu UTA Arad, fostul fotbalist stelist înlocuindu-l în funcţie pe Roland Nagy, a anunţat gruparea din Liga a II-a.

„Laurențiu Roșu face echipă tehnică alături de Francisco Ignacio Martinez Cabrera, noul preparator fizic al echipei. Cei doi conduc, marți dimineață, primul antrenament al UTA-ei, începând cu 10.30, pe arena «Motorul»“, a anunțat, luni, clubul UTA.

Născut pe 26 octombrie 1975, la Iași, Roșu s-a consacrat la Steaua București, în tricoul căreia a câștigat 11 trofee (5 titluri, 3 cupe, 3 supercupe). A doua parte a carierei și-a petrecut-o în Spania, unde a jucat la Numancia, Huelva și Cadiz, cu primele două evoluând în Primera Division.

Între 1998 și 2007 a strâns 38 de selecții în echipa națională a României, pentru care a înscris 5 goluri.

Cariera de antrenor și-a început-o în anul 2010, la FC Vaslui, unde l-a secondat pe spaniolul Juan Lopez Caro. Între 2012 și 2014 a activat la Petrolul Ploiești, parte din staff-urile lui Cosmin Contra și Răzvan Lucescu, iar în sezonul 2014-2015 a fost antrenor secund al lui Costel Gîlcă la Steaua București, campioană a României, câștigătoare a Cupei și a Supercupei  în acel an.

Francisco Ignacio Martinez Cabrera s-a născut pe 12 septembrie 1989, în localitatea spaniolă Baeza.

Este posesor al Licenței A UEFA și a mai lucrat împreună cu Roșu la Petrolul Ploiești. În 2014-2015 a activat în China, la Guangzhou RF, iar recent a făcut parte din staff-ul lui Victor Pițurcă la Al-Ittihad.

Într-un mesaj postat pe site-ul clubului se arată că: „Pentru a nu periclita obiectivul propus pentru sezonul 2016-2017, conducerea clubului UTA a făcut o analiză și a ajuns la concluzia că a sosit momentul în care e nevoie de o schimbare“.

„Roland Nagy a avut o contribuție importantă la tot ce a însemnat ascensiunea proiectului UTA, fiind alături de noi de la început. A fost o perioadă de trei ani cu rezultate deosebite, de la cele două promovări consecutive până la ajungerea în punctul în care am jucat pentru promovarea în Liga I. A depus un volum foarte mare de muncă, uneori în condiții grele. Pentru tot, îți mulțumim, Roland Nagy!

Clubul își dorește ca Roland Nagy să facă parte în continuare din proiectul UTA. După o meritată pauză de odihnă de câteva săptămâni, Roland Nagy va decide dacă acceptă oferta noastră“, se mai arată în mesajul postat pe site-ul clubului UTA.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.