Ziarul electronic al arădenilor

Laszlo Balint: „Venirea la UTA înseamnă o provocare foarte mare pentru mine, pentru cariera mea profesională“

Noul antrenor al echipei UTA Arad, Laszlo Balint, a spus că își dorește, pas cu pas, să contribuie la dezvoltarea clubului, iar venirea la UTA reprezintă o provocare pentru cariera lui.

„Sunt onorat de faptul că oamenii din conducerea UTA-ei s-au gândit la mine pentru tot ce înseamnă noul sezon. Va fi un sezon dificil, cu multe echipe de tradiție și orașe importante în spate. Din punctul meu de vedere, liga secundă 2019 – 2020 va fi mai atractivă și mai competitivă decât prima ligă. Pas cu pas,îmi doresc să contribui la dezvoltarea clubului UTA.

Venirea la UTA înseamnă o provocare foarte mare pentru mine, pentru cariera mea profesională. Îmi doresc foarte mult să facem performanță, să fim acolo unde este locul echipei UTA Arad. Va fi foarte dificil, dar așa cum am fost ca jucător, am reușit multe lucruri prin muncă și ambiție, asta îmi propun și ca antrenor”, a spus Laszlo Balint, citat de uta-arad.ro.

Noul antrenor va prelua banca tehnică odată cu startul pregătirilor pentru campionatul viitor.

Laszlo Balint va fi secondat de Cezar Zanfir, Gabriel Vasiliu va îndeplini rolul antrenorilor portarilor, iar Radu Alexandru va fi preparator fizic.

Noul antrenor a fost prezentat de Codru Grădinariu, directorul general al clubului UTA Arad.

„Am plăcerea să vă prezint CV-ul și apoi persoana celui care va fi din sezonul 2019-2020, antrenorul principal al echipei noastre, UTA Arad.

S-a afirmat în tricoul unei echipe de tradiție, FC Brașov, pentru care a jucat timp de patru sezoane. La jumătatea anilor 2000, a fost echipierul CFR-ului din Cluj, care-și începea, exact în acel moment, ascensiunea ce avea s-o transforme în multipla campioană de astăzi. În campionatul 2006 – 2007, a reprezentat echipa noastră, UTA Arad, pe prima scenă a fotbalului românesc, apoi a devenit campion național cu revelația Unirea Urziceni.

După o aventură în Ungaria, la Diosgyor, a făcut pasul spre noua carieră, mai întâi ca antrenor-jucător al Unirii Tărlungeni.

La scurt timp, din postura de antrenor principal, promova micuța echipă din județul Brașov în liga secundă. De aici a făcut pasul pe banca tehnică a galben-negrilor de la FC Brașov, ca antrenor secund. Ca antrenor principal a mai condus echipele Academica Clinceni, ASA Târgu Mureș (Liga I) și FK Miercurea Ciuc.

Prima jumătate a sezonului în curs, 2018-2019, a terminat-o ca lider al Ligii secunde, pe banca Sportului Snagov, iar din retur a resuscitat o echipă cotată cu șanse minime să se mențină, Metaloglobus București. Cu două etape înainte de final, a strâns nu mai puțin de 71 de puncte cu cele două echipe, punctaj ce implică în lupta pentru promovare în acest moment!

Protagnistul principal al celor descrise mai sus este Laszlo Balint. Îi spunem bine ai revenit în mijlocul familiei Bătrânei Doamne și mult succes în viitoarea postură, de antrenor principal al UTA-ei!“, a spus Codru Grădinariu.

foto: uta-arad.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.