Ziarul electronic al arădenilor

Laszlo Balint: Trebuie să ne ridicăm nivelul în meciul cu Sepsi

Antrenorul echipei de fotbal UTA Arad, Laszlo Balint, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că formaţia sa trebuie să îşi ridice nivelul în meciul cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe pentru că adversarii au avut evoluţii foarte bune în special în deplasare.

„Avem în faţă o echipă care s-a eliberat de presiunea obiectivului imediat, adică s-a calificat în play-off matematic cu două etape înainte de finalul sezonului regulat. Noi vom încerca să ne ridicăm la nivelul adversarului. Pentru că dorim să vedem că putem face faţă formaţiilor care aspiră la play-off. E un nou examen pentru noi împotriva unei echipe care porneşte cu prima şansă. Sperăm să compensăm anumite diferenţe faţă de adversar prin ambiţie şi determinare. Trebuie să ne ridicăm nivelul pentru că Sepsi în special în deplasare a avut evoluţii foarte bune. 100% Sepsi vine la victorie, chiar dacă e calificată. Sub nicio formă nu vor veni aici demotivaţi“, a spus tehnicianul.

„Sepsi practică un joc solid, au experienţă în toate compartimentele. Au două benzi periculoase, mă refer la Golofca şi Petrila. Au şi soluţii pe bancă, deci un lot foarte bine structurat şi echilibrat. Dovadă că au avut probleme mari legate de infectările cu COVID şi au reuşit să treacă mai mult decât onorabil peste acea perioadă. E o echipă foarte bună, dar e clar că au şi vulnerabilităţi şi vom încerca să le speculăm“, a explicat Balint.

Antrenorul a menţionat că pentru acest meci nu se va putea baza pe Andrei Peteleu, infectat cu COVID-19, şi Liviu Antal, suspendat. „Probleme sunt cu Peteleu, care este şi el cu COVID. În week-end, când a fost acasă, a acuzat simptome şi, din păcate, nu ne vom putea baza pe el în perioada următoare. Apoi îl avem şi pe Antal suspendat. În rest sper să fim OK, pentru că mai sunt câteva zile până la meci şi îmi doresc să găsesc cel mai bun unsprezece pentru acest meci“, a afirmat Balint.

Jucătorul formaţiei arădene, Alexandru Albu, a declarat, joi, că îşi doreşte toate cele trei puncte puse în joc în meciul cu Sepsi.

„Ne aşteaptă un meci greu cu o echipă foarte bună care se bazează mult pe forţă. Dar aşteptăm meciul cu nerăbdare pentru că ne dorim să luăm toate cele trei puncte. Sepsi va veni motivată, chiar dacă e calificat în play-off. Dar important e ce facem noi. Eu zic că am trecut peste rezultatele negative din ultima perioadă.

Această pauză ne-a prins bine, ne-am pus la punct din punct de vedere fizic, acum trebuie doar să demonstrăm pe teren. Ne aşteaptă un play-out dificil pentru că dacă vom câştiga două meciuri ajungi sus, iar dacă pierzi cobori foarte mult. De aceea trebuie să credem în noi pentru că avem un lot valoros“, a spus Albu.

Echipa de fotba UTA Arad întâlneşte, duminică, de la ora 17.30, pe teren propriu, formaţia Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, într-o partidă contând pentru etapa a 29-a a Ligii I.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.