Ziarul electronic al arădenilor

Laszlo Balint: Rezultatul naţionalei cu Armenia e dureros

Antrenorul formaţiei UTA Arad, Laszlo Balint, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că înfrângerea echipei naţionale de fotbal a României în faţa Armeniei (scor 3-2) este dureroasă, dar a precizat că nu înţelege de ce trebuie „crucificat“ selecţionerul Mirel Rădoi după acest eşec.

În opinia sa, cauzele situaţiei actuale de la echipa naţională nu sunt legate doar de mandatul lui Mirel Rădoi.

„Ce s-a întâmplat în Armenia ne doare pe toţi. Deci e un rezultat dureros. Dar nu înţeleg de ce trebuie să îl crucificăm pe Mirel Rădoi. E adevărat, e responsabil de rezultate, dar nu cred că momentul în care a ajuns naţionala este cauzat doar de ce s-a întâmplat în mandatul lui Mirel Rădoi. Cred că trebuie să fim toţi conştienţi de nivelul fotbalului românesc. Din păcate nu înregistrăm o creştere nici la nivel de club, nici la nivel de echipă naţională, lucru care e evident pentru toată lumea. Toţi cei implicaţi în fenomen ar trebui să se gândească la tot ce înseamnă detaliile dezvoltării fotbalului românesc pentru că lucrurile trebuie începute de la bază“, a afirmat tehnicianul.

„Nu trebuie să ne uităm la faptul că mărul din pom este stricat. Nu, în spate este un întreg proces care a contribuit la acest rod care nu e bun. Şi atunci trebuie să se găsească soluţii pentru un plan pe termen mediu şi lung. Să ne asumăm şi o perioadă în care rezultatele să fie trecute pe plan secund… şi avem exemple ca Belgia, chiar Germania, care au trecut printr-un proces de asemenea natură. Ele au pus în plan secund rezultatele şi s-au concentrat pe tot ce înseamnă dezvoltare începând de la nivelul fotbalului juvenil“, a adăugat Laszlo Balint.

Selecţionerul echipei naţionale a României, Mirel Rădoi, a declarat, miercuri seara, după înfrângerea cu 2-3 suferită în deplasare cu Armenia, că se gândeşte la demisie, el precizând că va avea o discuţie cu conducerea FRF pentru că venirea altui antrenor poate remedia lucrurile la prima reprezentativă.

Echipa naţională de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Armeniei, cu scorul de 3-2 (0-0), miercuri seara, la Erevan, în Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022.

Armenia are maximum de puncte din primele sale trei meciuri în grupa preliminară pentru CM 2022, în timp ce România rămâne cu cele trei puncte obţinute în faţa Macedoniei de Nord (3-2). În clasamentul grupei, după primele 3 etape, pe primul loc se află Armenia, cu 9 puncte, urmată de Macedonia de Nord (6 p), Germania (6 p), România (3 p), Islanda (3 p) şi Liechtenstein (0 p).

România, care are programate două meciuri amicale în această vară, cu Georgia şi Anglia, va disputa următoarele partide oficiale în septembrie, cu Islanda în deplasare (2 septembrie), acasă cu Liechtenstein (5 septembrie) şi în deplasare cu Macedonia de Nord (8 septembrie).

La CM 2022 se califică direct primul loc din grupă, locurile secunde urmând să dispute baraje. Ultima Cupă Mondială la care a participat România a fost cea din 1998, din Franţa.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.