Ziarul electronic al arădenilor

Laszlo Balint: Obiectivul primordial va fi salvarea de la retrogradare

Antrenorul echipei de fotbal UTA Arad, Laszlo Balint, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că prin înjumătăţirea punctelor la începutul play-out-ului s-a creat o distanţă mică între primul şi ultimul loc, toate echipele fiind supuse astfel unei presiuni suplimentare.

Tehnicianul spune că adversara din prima etapă a play-out-ului, FC Viitorul Constanţa, este frustrată de faptul că nu a reuşit să se califice în play-off-ul Ligii I.

„Viitorul are jucători de calitate, cred că sunt una dintre cele mai bune echipe din acest campionat. Este adevărat că suferă la jocul colectiv şi suntem conştienţi de potenţialul nostru. Prin înjumătăţirea punctelor s-a creat o distanţă destul de mică între primul şi ultimul loc din play-out şi în consecinţă cred că va fi o presiune suplimentară pe umeri fiecărei competitoare.

Suntem conştienţi de valoarea adversarului, de individualităţile de acolo şi de faptul că va trebui să fim foarte motivaţi, să avem o organizare bună, să fim agresivi. Sperăm să o ţinem pe acest trend bun, pentru că venim după două etape în care am avut rezultate bune. La Viitorul cred că este o doză de frustrare, pentru că nu au reuşit să se califice în play-off, mai ales că este o echipă care dă în mod constant jucători la naţionale şi pretenţiile sunt mai mari în mod justificat“, a declarat Balint.

Principalul obiectiv al echipei UTA Arad este acum evitarea retrogradării, a mai spus Balint: „Obiectivul primordial va fi salvarea de la retrogradare, dar noi nu pornim doar cu acest gând, vrem să avem o traiectorie care să ne facă să ne gândim la locurile fruntaşe din acest play-out, de aceea va fi foarte important fiecare punct pus în joc. Trebuie să fim concentraţi pe fiecare detaliu“.

Partida UTA Arad – FC Viitorul Constanţa, din prima etapă a play-out-ului Ligii I, se va disputa vineri, de la ora 17.30, la Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.