Ziarul electronic al arădenilor

Laszlo Balint, înaintea meciului cu FC Arges: „Ne deplasăm la o echipă dificilă“

Antrenorul UTA-ei, Laszlo Balint, a declarat, înaintea meciului cu FC Arges, că jucătorii antrenați de el vor întâlni o echipă „dificilă“, care este bine organizată.

„Ne deplasăm la o echipă dificilă, o deplasare complicată. O echipă care este foarte bine organizată în special din punct de vedere defensiv, care se bazează pe un nucleu de jucători destul de omogen. Important este noi cum o să abordăm această întâlnire. Mergem cu curaj, mergem cu încredere, chiar dacă știm că nici ei nu au început campionatul cum și-ar fi dorit”, a spus Laszlo Balint.

Din lotul arădenilor deplasat la Pitești lipsesc din motive medicale Isac, Tudor, Hora și Ilie, Mercioiu este la o acțiune a selecționatei U19, în vreme ce Mihai și Mociu au rămas la Arad din motive tehnico-tactice, conform uta-arad.ro.

Brigada de arbitrii va fi condusă de Ionuț Coza, alături de Mitruți Daniel și Vatamani Cosmin, în vreme ce al 4-lea oficial va fi George Găman.

Meciul FC Argeș – UTA se va disputa vineri, 23 iulie, de la ora 18.30, pe stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești. Partida va fi transmisă în direct de LOOK Sport, DIGI Sport și TELEKOM Sport.

UTA Arad remizat, 0-0, cu Farul Constanța în prima etapă, la meciul de debut pe Arena „Francisc Neuman” cu spectatori, în vreme ce gruparea din Trivale a cedat cu 0-1 duelul cu Universitatea Craiova.

Cele două echipe se vor întâlni pentru a 46-a oară în principala competiţie internă, palmaresul fiind favorabil argeşenilor, care s-au impus de 20 de ori, în timp ce arădenii au câştigat 16 jocuri, alte 9 partide încheindu-se la egalitate.

Palmares cu FC Argeş gazdă: 23 de jocuri – 19 victorii FC Argeş – două remize – două succese UTA.

Prima confruntare a avut loc pe 29 octombrie 1961, Dinamo Piteşti – UTA 3-1, goluri înscrise Florin Halagian, Martin Haimovici, Victor Corneanu, respectiv Ştefan Czako. Argeşenii aveau să încheie întâiul lor sezon în Divizia A pe ultimul loc (pe 14), în timp UTA termina ediţia 1961/1962 doar pe 10.

Cea mai mare diferenţă de scor: 20 iunie 1971, UTA – FC Argeş 6-1 şi 15 iunie 1978, FC Argeş – UTA 5-0.

Cele două succese izbutite de arădeni din postura de vizitatori au fost consemnate pe 2 noiembrie 1968, FC Argeş – UTA 0-2 (Mircea Petescu, Mircea Axente) şi pe 20 august 2006, FC Argeş – UTA 0-1 (Bogdan Mara).

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.