Ziarul electronic al arădenilor

Laszlo Balint, înainte de meciul cu FC U Craiova: Vrem să marcăm cât se poate de repede

Antrenorul formaţiei UTA Arad, Laszlo Balint, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, că adversara din etapa a 12-a a Ligii I de fotbal, FC U Craiova, nu are punctele pe care ar fi meritat să le aibă în această ediţie de campionat.

„Un nou meci pe propriul stadion, cu un adversar care şi-a schimbat antrenorul în această perioadă. Pentru noi este a doua oară consecutiv când întâlnim o echipă care schimbă antrenorul. Este un detaliu destul de important. Noi trebuie să rămânem concentraţi pe ceea ce avem de făcut. În ultimele două săptămâni s-a muncit destul de mult, toţi suntem apţi şi hotărâţi să obţinem o nouă victorie pe propriul stadion în faţa suporterilor noştri.

Nu este o sarcină uşoară pentru mine să aleg primul «11», dar pot să spun că vom aborda o strategie care să pună presiune pe adversar, să marcăm cât se poate de repede şi să menţinem un ritm de joc care să ne permită câştigarea tuturor punctelor puse în joc. Jucătorii sunt aceiaşi, dar au un antrenor nou, care poate schimba abordarea. Noi ne facem temele, însă va fi foarte important ca jucătorii noştri să ştie la ce să se aştepte de la adversarii direcţi. Nu ştiu dacă vor fi schimbări foarte mari, dar noi suntem pregătiţi pentru orice. Craiova are jucători foarte interesanţi, e o echipă care nu are punctele pe care le-ar merita să le aibă, din varii motive“, a declarat Balint.

Tehnicianul pregăteşte anumite „surprize“ pentru formula de start la partida de duminică: „Poate că veţi avea anumite surprize în ceea ce priveşte componenţa primul «11», pentru că vrem să punem presiune pe adversar, să avem o strategie care să permită să fim prezenţi cât mai mult în jumătatea adversarului, să marcăm cât se poate de repede. Eu am încredere că putem reveni şi noi pe o pantă ascendentă în ceea ce priveşte rezultatele. În ultima perioadă nu neapărat evoluţia a fost dezamăgitoare, ci inconstanţa în evoluţie“.

Balint regretă decizia autorităţilor care nu permite accesul persoanelor nevaccinate pe stadion, fiind cunoscut faptul că suporterii arădeni sunt prezenţi în număr mare în tribune.

„Marele nostru regret este că aceste reguli diminuează numărul spectatorilor care au acces la meciurile noastre. Ştim foarte bine importanţa suporterilor noştri, ce atmosferă fantastică reuşesc să creeze. Legat de vaccin este o discuţie complexă şi nu aş vrea să intru în detalii care pot fi interpretate. Încă avem şi noi destui jucătorii care au ales să nu se vaccineze, eu la o lună după ce am ieşit din boală, mi-am făcut vaccinul. Eu nu caut să conving pe nimeni, dar trebuie să ne uităm un pic la ce spun specialiştii“, a adăugat Laszlo Balint.

Partida UTA Arad – FC U Craiova, din cadrul etapei a 12-a a Ligii I, se va disputa duminică, de la ora 17.30.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.