Ziarul electronic al arădenilor

Laszlo Balint: FC Viitorul are prima şansă, e o echipă cu pretenţii clare de play-off

Antrenorul echipei de fotbal UTA, Laszlo Balint, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că FC Viitorul are prima şansă la victorie în partida directă de vineri, fiind o formaţie cu pretenţii clare la play-off-ul Ligii I.

„Urmează un meci important şi dificil împotriva unei echipe cu pretenţii clare pentru play-off. Din punctul meu de vedere FC Viitorul are prima şansă şi nu numai pe hârtie, ci şi datorită omogenităţii. E o echipă de posesie, cu o calitate foarte bună în compartimentul ofensiv, dar şi noi vom încerca să facem un joc bun. Îmi doresc foarte mult să creştem, iar semnele sunt bune.

De când ne-am reunit am avut o perioadă eficientă, am revăzut motivaţie. M-aş fi bucurat tare mult să avem o perioadă clasică de pregătire, de 4-5 săptămâni, pentru a se integra mai bine jucătorii noi. Dar asta e situaţia, vom regla lucrurile pe parcurs. Însă eu am încredere că ne vom prezenta la un nivel bun şi foarte bun“, a afirmat el.

„Pe lângă atuurile reprezentate de jucătorii tineri, la Viitorul sunt şi jucători străini care au venit cu un plus de valoare şi experienţă. FC Viitorul este o fostă campioană a României care impune ritmul jocului. Nu pot spune că e un avantaj că nu joacă Gabi Iancu. Ei au soluţii, în ofensivă au jucători cu o calitate certă care pot face oricând diferenţa. Noi avem şi avantajul moral al meciului din tur când am reuşit să facem faţă destul de bine şi să ne întoarcem cu un rezultat destul de bun. E clar că nu vom putea să completăm foaia de joc, dar asta e situaţia, nu ne creăm alibiuri din asemenea situaţii. Cine va intra în teren sunt convins că va da 100%“, a adăugat tehnicianul.

Balint este foarte încrezător în şansele echipei sale de a-şi realiza obiectivul în primul sezon de la promovarea în Liga I.

„Vreau să îi asigur pe suporteri că noi cu siguranţă ne vom atinge obiectivul. Chiar dacă am trecut prin momente dificile. Trebuie să ne asumă şi perioadele mai puţin reuşite, să fim puternici şi uniţi. Obiectivul meu şi al tuturor din club este consolidarea clubului la nivel de prim eşalon. Şi aici nu vorbim doar de partea sportivă, deşi evident că ea este primordială. Trebuie lucrat pe toate filierele pentru a avea stabilitate.

Ne sacrificăm fiecare strop de energie în această direcţie. Muncim să devenim mai buni, să acumulăm puncte pentru că avem nevoie de ele pentru a rămâne într-o zonă a clasamentului care să ne ferească de emoţii. Eu nu m-am uitat pe clasament pentru că acum nu contează clasamentul. Pentru mine contează ce realizăm pe termen lung“, a explicat el.

În perioada următoare, UTA va mai realiza câteva transferuri, antrenorul confirmând discuţiile cu mai mulţi jucători străini, dar şi unul român.

„Consider că am adus jucători care au ridicat nivelul valoric al lotului. Sunt convins că ei vor veni cu un plus în evoluţiile echipei. Şi vom mai aduce jucători, poate chiar în zilele următoare vom concretiza un nou transfer. Pentru că din punct de vedere al concurenţei încă avem posturi descoperite. Discuţii avem în acest moment cu străini. Pentru că în România nu renunţă nimeni la jucători buni şi nu vrem să aducem orice fel de jucători. E adevărat că avem contacte şi cu un român, dar care nu a jucat în ultima perioadă în România. Iar dacă reuşim să-l convingem va reprezenta un plus“, a precizat Balint.

Echipa de fotbal UTA întâlneşte, vineri, de la ora 17.00, pe teren propriu, formaţia FC Viitorul, într-o partidă contând pentru etapa a 16-a a Ligii I.

Mircea Rednic: Avem un avantaj cu UTA, pentru că am disputat deja un meci oficial

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.