Ziarul electronic al arădenilor

Laszlo Balint: „E un drum lung şi dificil până când vom putea emite pretenţii la play-off“

Antrenorul echipei de fotbal UTA Arad, Laszlo Balint, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că formaţia sa are un drum lung şi dificil de făcut până când va putea emite pretenţii la calificarea în play-off-ul Ligii I, chiar dacă în prezent ocupă locul 5 în clasament.

„Probabil că avem şi noi limitele noastre, dar important e să le împingem cât se poate de sus. Da, ne dorim să ne batem de la egal la egal cu cei de sus, dar avem de făcut un drum lung şi dificil până când UTA să poată emite pretenţii justificate pentru calificarea în play-off. Important e să progresăm de la meci la meci. Pentru că până acum nu am reuşit nimic. OK, am reuşit o succesiune de rezultate bune, am legat două victorii, dar e foarte important să ne păstrăm atitudinea şi concentrarea“, a afirmat tehnicianul.

Acesta a menţionat că rezultatele pozitive din ultima perioadă dau încredere echipei înaintea partidei cu Gaz Metan Mediaş de luni.

„Ne aflăm în faţa unui adversar dificil, condus de un antrenor (n.r. – portughezul Jorge Costa) care a făcut performanţă în România şi iată că a reuşit să o redreseze pe Gaz Metan. Mă refer în principal la ultimul lor rezultat, adică la victoria obţinută în deplasare cu CFR Cluj. Nu e la îndemâna oricui să câştige pe terenul campioanei en titre. Însă şi noi suntem bine, venim după o serie de rezultate pozitive şi mai ales după două victorii consecutive, ceea ce ne dă încredere înaintea partidei de luni“, a spus el.

„Gaz Metan e o echipă foarte bine organizată. Pentru că victoria de la CFR s-a bazat în primul rând pe o organizare foarte bună. Au jucători de calitate, sunt periculoşi la fazele fixe. Ştim toate aceste lucruri, antrenăm toate aceste detalii care ne-ar putea ajuta să câştigăm luni. E bine că majoritatea băieţilor sunt bine din punct de vedere medical şi că avem soluţii, aşa că privim cu încredere. Eu rămân la principiul meu. Dacă noi vom fi bine atunci 100% vom câştiga acest meci“, a adăugat Balint.

Antrenorul susţine că jucătorii săi se află pe un trend ascendent, dar mai trebuie să îmbunătăţească anumite lucruri.

„Jucătorii sunt pe un trend ascendent din toate punctele de vedere. Însă echipa mai trebuie să crească, încă mai sunt aspecte pe care trebuie să le îmbunătăţim. Şi trebuie să muncim. Sper eu însă să fi eliminat definitiv acele probleme în defensivă care ne-au făcut să suferim în cele 30-35 de minute ale partidei de la Botoşani“, a precizat Laszlo Balint.

Echipa de fotbal UTA întâlneşte, luni, de la ora 20.30, pe teren propriu, formaţia Gaz Metan Mediaş, într-o partidă contând pentru etapa a 10-a a Ligii I.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.