Ziarul electronic al arădenilor

Laszlo Balint: E esenţial să speculăm vulnerabilităţile celor de la Dinamo

Antrenorul echipei UTA Arad, Laszlo Balint, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că pentru a obţine toate cele trei puncte din meciul cu Dinamo, din etapa a 2-a a play-out-ului Ligii I de fotbal, este esenţial ca formaţia sa să speculeze vulnerabilităţile adversarilor.

„Dinamo este o echipă în suferinţă, măcinată de destul de multe probleme, dar care are în componenţă jucători de calitate. Cu siguranţă vor dori să câştige pentru că situaţia lor în clasament nu e una deloc bună. Dinamo are puncte forte, dar şi vulnerabilităţi şi e esenţial să speculăm orice vulnerabilitate. Şi să fim foarte echilibraţi, cum am fost în ultimele partide.

Poate că noi suntem un pic mai relaxaţi sau mai liniştiţi după victoria din prima etapă a play-out-ului, în timp ce Dinamo trebuie să bage echipe sub ea ca să iasă din acea zonă a clasamentului. Noi am demonstrat însă că ştim să gestionăm presiune. Într-un anumit context am putea spune că şi un punct ar fi bun cu Dinamo, dar noi mergem clar cu ideea de a câştiga“, a menţionat Balint.

„E foarte important ce facem noi. Trebuie să abordăm inteligent partida cu Dinamo, să încercăm să ne facem jocul şi să aplicăm strategia pe care o pregătim ca să câştigăm toate punctele. Ştim că nu va fi uşor şi că va fi un meci încrâncenat, dar am încredere că băieţii sunt pregătiţi. Locul în clasament este relativ în acest moment. O succesiune de 2-3 rezultate bune te pot duce în frunte, dar şi invers, 2-3 rezultate negative te pot duce pe locurile de retrogradare“, a adăugat tehnicianul.

Balint susţine că revenirea lui Dusan Uhrin Jr la Dinamo a adus un plus de disciplină în jocul formaţiei alb-roşii.

„După venirea lui Uhrin am văzut parcă un mai mare echilibru, o mai mare disciplină din punct de vedere tactic. Şi am văzut că echipa a reacţionat un pic şi ca atitudine, ca implicare, ca abordare. Sunt 100% convins că Dinamo va fi cel puţin la acelaşi nivel ca atunci când am jucat la Bucureşti în septembrie. Va căuta să marcheze, va căuta să pună presiune pe noi, de aceea e important să fim lucizi. Sigur că Dinamo este o echipă care are o anumită problemă la finalizare, nu a mai înscris de mult. Deci nu numai UTA, sunt şi alte echipe care se confruntă cu această problemă a eficacităţii în momentul atacului poziţional“, a explicat el.

Echipa de fotbal UTA Arad întâlneşte formaţia FC Dinamo, marţi, de la ora 21.30, în deplasare, într-o partidă contând pentru etapa a 2-a a play-out-ului Ligii I.

Dragoş Balauru: Disperarea celor de la Dinamo ar putea să ne creeze un avantaj

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.