Ziarul electronic al arădenilor

Laszlo Balint, după meciul cu Rapid: Din ianuarie se anunță o perioadă cruntă pentru UTA

Antrenorul Laszlo Balint a spus, după meciul cu Rapid București, că anul care urmează va fi unul dificil pentru UTA Arad în Liga 1.

„Nu știu dacă este o seară bună pentru noi. E greu să-mi găsesc cuvintele. Nu am ce să le reproșez băieților. Am făcut un joc foarte bun. Eu zic că de multe ori am fost peste nivelul lor. A doua repriză am reușit să controlăm. A venit acel minut, o lipsă de experiență (n.r. de la penalty). Suntem foarte frustrați. Au început să joace cu mingi pe careu. E o fază care se poate întâmpla oricui. E dărâmat (n.r. Maxim). Și noi suntem frustrați.

Trebuie să mergem înainte, să construim strategia. Din ianuarie se anunță o perioadă cruntă pentru noi. Știam că azi nu ne puteau pune probleme decât din faze fixe. În seara asta a fost nedrept. Jucătorii au lăsat și ultimul strop de energie pe teren. Suporterii să aibă încredere”, a spus Laszlo Balint, la finalul meciului cu Rapid.

Întrebat despre starea gazonului de la Arad, Laszlo Balint a spus: „Aș vrea să se gândească toată lumea la traiectoria acestei echipe pe noul stadion. Eu nu vreau să spun nimic, că știu că se fac eforturi. Vreau să înțeleagă lumea cât de greu ne este. În momentul când se caută un jucător, se uită la imagini. Noi avem jucători tehnici peste nivelul Ligii 1. Am vrea și noi să avem un gazon ca la Sepsi, ca la Petrolul. E dificil să gândesc o strategie cu un fotbal spectaculos. Nu este deloc ușor. Lumea ne judecă. Nu ne căutăm scuze. Traiectoria echipei pe propriul stadion este cu foarte multe puncte pierdute”.

Adrian Mutu, antrenorul echipei Rapid, a fost mulţumit de punctul scos de echipa sa duminică, la Arad.

„Eu cred că per ansamblu este un punct meritat. Am atacat mai mult, am avut situaţii mai multe decât adversarul de azi, chiar dacă s-a jucat pe un teren impracticabil. Dacă vrem să evoluăm trebuie să fie un gazon care să permită spectacolul, şi ambele echipe au suferit, pentru că au jucat în mocirlă.

Rămâne regretul unor meciuri în care puteam scoate mai multe puncte, dar la asta lucrăm, pentru a aborda ultimele nouă meciuri cu forţă şi încredere, pentru că e păcat să lăsăm puncte pe stradă. Mutarea lui Cristi Săpunaru în atac a fost doar să aducem un om în plus acolo, pe un teren pe care nu puteai să pasezi”, a declarat Adrian Mutu.

Echipa UTA Arad a terminat la egalitate duminică, pe teren propriu, scor 1-1, cu formaţia Rapid Bucureşti, într-un meci din etapa a 21-a a Superligii.

Superliga. UTA Arad – Rapid București 1-1

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.