Ziarul electronic al arădenilor

Laszlo Balint, după meciul cu Academica: „Adunăm puncte pentru a ajunge în playoff”

Antrenorul echipei UTA Arad, Laszlo Balint, consideră „logică“ victoria în meciul cu Academica Clinceni și a spus că formația sa adună puncte pentru a ajunge în playoff.

„Am făcut ceea ce ne-am propus, să începem bine jocul. De multe ori primeam gol și  alergam după rezultat. Acum ne-am asigurat un rezultat confortabil de la pauză. I-am avertizat pe jucători la pauză să nu țină cont de rezultat. Nu se pune problema câștigătoarei. E o victorie logică, adunăm puncte pentru a ajunge în playoff.

Avem jucători cu calitate, avem această abordare care ne permite să sperăm la playoff. Drumul e lung până ca echipa să arate cum vreau eu, dar e bine că înregistrăm progrese, chiar dacă nu spectaculoase. Adunasem doar 3 puncte din 4 meciuri fără victorie înainte de pauza competițională, acum am reușit două succese fără gol primit. Avem program greu, trebuie să ridicăm nivelul și fără spectatori”, a declarat Laszlo Balint după meci.

La rândul său, Ionuț Chirilă, antrenorul celor de la Academica Clinceni, nu l-a menajat pe portarul Ștefan Dobre, despre care a anunțat că nu va mai apărea în formula de start.

„Eu, în general, îmi apăr jucătorii, am spus că eu cred în ei. Când întâlnești o echipă pragmatică ca UTA, care a obținut anul trecut 90% din puncte afară… Ceea ce s-a întâmplat cu portarul Dobre este hilar. Nu știu ce căuta ieșit din poartă la primul gol. Am continuat să construim jocul, apoi am luat acel gol la care oricine putea s-o scoată. Apoi, a venit al treilea gol…

Eu le dau credit jucătorilor tineri, dar este al patrulea meci, după golurile făcute cadou FCSB-ului, după golul făcut cadou cu Botoșani, după golul făcut cadou lui Nistor la Craiova… A venit un moment în care va trebui să facă o pauză, clar. I-am spus-o și lui, pentru că, atunci când jucătorii nu se simt în siguranță…”, a declarat Ionuț Chirilă.

Antrenorul celor din Clinceni a vorbit și despre prestația Academicii din partea a doua a partidei cu UTA.

„În repriza a doua am dominat UTA din punct de vedere al posesiei, al circulației.  (…) Per ansamblu, dacă scoatem cele trei greșeli, eu sunt mulțumit. A fost un joc egal din punct de vedere al modului în care am presat. Ei au fost mai pragmatici. Avem nevoie de trei plombe pentru a deveni o echipă, doi atacanți și un portar”, a afirmat Ionuț Chirilă.

Liga I. Academica Clinceni – UTA Arad 0-3

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.