Ziarul electronic al arădenilor

Laszlo Balint, despre meciul cu CFR Cluj: Pare dezechilibrat, sperăm să ne ridicăm la nivelul lor

Antrenorul echipei de fotbal UTA Arad, Laszlo Balint, a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, că meciul cu CFR Cluj pare dezechilibrat din punct de vedere valoric, dar speră ca formaţia pe care o pregăteşte să se ridice la nivelul adversarei.

„Suntem în faţa unui meci din care nu avem decât de câştigat, chiar dacă la prima vedere pare foarte dezechilibrat. Pentru că mergem la echipa campioană din postura de nou promovată, şi până la urmă CFR este singura reprezentanta României în competiţiile europene, o echipă care are un lot foarte solid, cu jucători de calitate.

Au un lot bun, atât valoric, cât şi numeric, care le permite să aplice un anumit sistem de rotaţie. E condusă de un antrenor extrem de experimentat, care în istoria recentă este cel mai titrat antrenor din Liga I, dar asta nu ne sperie, ne motivează. Suntem conştienţi de forţa adversarului pe care îl vom întâlni duminică. Pe de altă parte, îmi doresc foarte mult să reacţionăm după meciul mai puţin reuşit din etapa trecută. Pe hârtie lucrurile par dezechilibrate, sperăm ca pe teren să demonstrăm că putem să ne ridicăm la nivelul celor de la CFR, să facem faţa acestui meci şi ne dorim să scoatem maximum posibil“, a declarat Balint.

Tehnicianul a spus că echipa sa nu va merge la Cluj din postura de învinsă şi că vrea să scoată un rezultat bun: „Avem nevoie să fim mult mai eficienţi, mai disciplinaţi şi asta să se regăsească şi în rezultatul final. CFR are jucători care pot profita la maximum de greşelile adversarului. Este evident că CFR are forţă şi suntem 100% convinşi că ne va pune în situaţii grele, pe care va trebui să le gestionăm cu inteligenţă şi cu luciditate, şi cu acea forţă al grupului.

Este foarte important că jucătorii să înţeleagă că această forţă vine şi din randamentul fiecăruia. Şi noi vrem să jucăm, nu mergem acolo în ideea de a face o partitură strict defensivă, ne dorim să vedem şi noi că putem aplica ceea ce facem la antrenamente zi de zi. Şi noi ne dorim să scoatem un rezultat bun la Cluj, chiar dacă multă lume nu ne dă şanse în acest meci. Avem încredere în potenţialul nostru şi mergem cu curaj, pentru că nu avem absolut nimic de pierdut la acest joc“.

Referitor la lotul de jucători, Balint a spus că este aproape complet şi că îi va fi greu să aleagă un prim ”unsprezece” pentru jocul cu CFR Cluj.

„Acum suntem cu un lot aproape complet, ceea ce pentru mine este foarte important. Sunt în faţa unei alegeri dificile, pentru că toată lumea s-a antrenat foarte bine şi voi avea o problemă în alcătuirea primului unsprezece“, a mai spus tehnicianul.

Partida CFR Cluj – UTA Arad, din cadrul etapei a 11-a a Ligii I, se va disputa duminică, de la ora 20.00.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.