Ziarul electronic al arădenilor

Lansare de carte la Biblioteca Județeană: „Documente care atestă istoria judo-ului românesc“

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol“ Arad continuă să  fie o platformă pentru manifestări culturale.

Astfel, joi, 26 septembrie 2019, în Sala Astra, începând cu  ora 19,00, va avea loc  lansarea cărții „Documente care atestă istoria judo-ului românesc“, scrisă de către Ștefan Mureșan și Alexandru Chirilă.

Este o lucrare care cuprinde informații inedite și conține documente originale despre istoria acestui sport în România.

„Știam că în țară mai suntem trei-patru oameni preocupați de istoria sportului care ne-a consacrat, Alexandru Chirilă (Oradea), Ion Moraru (Iași), Mircea Ion Ene (Galați). Mai știam și că cel mai mare colecționar de documente și cărți de judo este Sandu Chirilă. I-am propus asocierea ca și coautori ai unui volum de documente. Ideea a prins și, după mai multe vizite și întâlniri, ne-am apucat de treabă. Noroc că și colegul meu a considerat că nu trebuie să fie atât de egoist  încât să nu facă publică mica lui comoară“, spune prof. Ștefan Mureșan, unul dintre autori.

La acest eveniment, invitații celor doi autori sunt: Lucian Grigoropol din Statele Unite ale Americii și Mircea Rob, ambii foști practicanți de judo.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol“ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.