Ziarul electronic al arădenilor

Lansare de carte la Biblioteca Județeană Arad

Viviana Poclid Dehelean (Milivoievici), profesor cercetător științific în cadrul Academiei Române – Filiala Timișoara la Institutul de Studii Banatice „Titu Maiorescu”, își va lansa cartea de poeme „Bucăți de suflet, frânturi de gânduri…”, Editura Gutenberg, Arad, 2018, în Sala „Centenar” a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad.

Evenimentul va avea loc vineri, 2 martie, la ora 12.00.

Viviana Poclid Dehelean a absolvit Facultatea de de Filologie din orașul Marii Uniri și a urmat masteratul în filologie la Timișoara. Domnia sa este la cel de-al treilea volum de poezie după „Albastru infinit” (2017), tradus și în limba franceză și „Ziua de azi” (2017), coautor cu Vasile Man.

Încercările poetice „reprezintă pentru mine „bucăți de suflet, frânturi de gânduri”, scrise la o anumită… temperatură sufletească” susține autoarea.

Colaborează cu articole științifice, studii, recenzii și cronici la „Orizont”, „Jurnalul literar”, „Contemporanul”, „Ideea europeană”, „Discobolul”, „Oglinda literară”, „Columna 2000”, „Revista de Studii Banatice”, „Praf de stele” (fondator), „Luceferi ce răsar”, „Regatul cuvântului”, „Sfera eonică”, „Studii de Știință și Cultură” etc.

Evenimentul de la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol“ Arad este parte a parteneriatului cultural- științific între instituția noastră și revista „Studii de Știintă și Cultură”, editată de Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol“ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.