Ziarul electronic al arădenilor

Lansare de carte. „Aurul salvează România“, de Liviu Spătaru și Emil Cazan

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol“ Arad continuă să fie și în acest an în centrul evenimentelor culturale.

Astfel, vineri, 11 ianuarie, la Sala Astra, începând cu ora 12, va avea loc lansarea volumului „Aurul salvează România“, care aparține autorilor Liviu Spătaru și Emil Cazan.

„Lucrarea ne oferă încă de la început un titlu metaforă, care pornește de la aurul galben tangibil, la aurul verde sau la cel intangibil, precum valorile morale, culturale sau religioase. (…) Întreaga lucrare ne fascinează și ne intrigă în același timp prin modul de abordare concis și profund. Strîns legat de «Aurul cenușiu», adică inteligența umană în cele patru forme, este valorificarea lui printr-o educație eficace și eficientă. În această problemă autorii au o abordare punctuală, istorică, pentru ca mai apoi să se oprească asupra sistemului educațional de astăzi, pe care îl analizează critic din perspectiva rezultatelor la măsurile luate după 1990, deloc îmbucurătoare.

Ei concluzionează că aurul cenușiu al românilor nu este mobilizat și valorificat prin sistemul de educație prezent, ci este de-a dreptul risipit. (…) Consider că prin această lucrare, zestrea culturală românească s-a îmbogățit, împingând frontiera de cunoaștere de sine a românilor“, afirmă prof. univ. dr. hc. Gheorghe Gh. Ionescu, în prefața volumului.  Cartea va fi prezentată de către prof. univ. dr. Ioan Cuzman și dr. Doru Sinaci.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol“ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.