Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE: Lamă de ras, găsită într-un corn primit la şcoală

fotoO elevă de clasa a III-a de la o şcoală din Arad a găsit, joi, o lamă de ras într-un corn primit prin programul “Lapte şi corn”, în urma incidentului copila nu a fost rănită, însă cadrele didactice sunt revoltate, susţinând că puteau fi urmări grave, dacă fata mesteca lama sau o înghiţea.

Incidentul a avut loc, joi, la fosta Şcoală Generală nr. 6 Arad, care face parte acum din Colegiul Tehnic de Construcţii şi Protecţia Mediului Arad.

Reprezentanţii şcolii au declarat, pentru Mediafax, că eleva de clasa a III-a, în vârstă de nouă ani, mânca un corn primit la şcoală prin programul “Lapte şi corn”, iar la un moment dat a rămas cu o lamă de ras între dinţi.

Eleva a scos singură lama, fără să fie rănită, însă cadrele didactice spun că puteau fi urmări grave, dacă fata mesteca lama sau o înghiţea.

“Din fericire, eleva nu a fost rănită, dar suntem revoltaţi de acest incident. Putea să aibă urmări foarte grave, dacă acea lamă era înghiţită sau mestecată”, a declarat Mirela Dobrei, învăţătoarea copilei.

Reprezentanţii firmei care distribuie cornurile în şcolile din Arad nu au putut fi contactaţi până în prezent pentru a oferi explicaţii.

UPDATE

Autorităţile locale şi inspectorii sanitari din Arad vor face o anchetă la firma care distribuie cornuri în şcolile din judeţ, în urma cazului elevei de clasa a III-a de la o unitate de învăţământ din municipiu care a găsit o lamă de ras în cornul pe care îl mânca.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean (CJ) Arad, Andreea Oţoiu, a declarat, pentru Mediafax, că, în urma sesizării cazului elevei de clasa a III-a de la o şcoală din Arad, care a găsit o lamă de ras într-un corn primit prin programul “Lapte şi corn”, se va forma o echipă de control care va merge la firma angajată să furnizeze produsele de panificaţie în şcolile din judeţ.

Echipa de control va fi formată dintr-un jurist al Consiliului Judeţean şi reprezentanţi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC), ai Inspectoratului Şcolar (ISJ) şi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

Deocamdată, juriştii Consiliului Judeţean Arad au constatat că pe ambalajele cornurilor distribuite la şcoala unde a fost semnalat incidentul apare numele altei firme decât al celei care a câştigat licitaţia pentru programul “Lapte şi corn”.

Licitaţia a fost câştigată de firma Biscotto Timişoara, iar pe ambalajele cornurilor apare numele firmei producătoare Media Pop Art din Turda (Cluj).

“E posibil să vorbim de o subcontractare în acest caz, aspect care va fi verificat. Celelalte instituţii competente vor verifica lanţul de producţie şi dacă a fost respectată legislaţia”, a declarat Oţoiu.

Reprezentanţii celor două firme nu au putut fi contactaţi până în prezent pentru a oferi explicaţii în acest caz.

Contractul de furnizare a cornurilor în şcolile din judeţul Arad este în valoare de aproximativ două milioane de lei. Firma Biscotto Timişoara a câştigat licitaţia în toamna anului trecut, iar contractul prevede că trebuie să distribuie cornuri pentru 44.000 de copii din 440 de unităţi şcolare.

text&foto: mediafax.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.